Pohodlná a útulná ložnice

Právě se stěhujete, nebo chcete dát své ložnici novou barvu? Kromě klasického nábytku, jako je postel, skříň a komoda, můžete ložnici vybavit různými způsoby. Zde je několik nápadů.

V průměru spíme asi osm hodin denně. Pokud přidáte čas, který strávíte v ložnici v bdělém stavu, vyjde vám dohromady mnoho hodin. Proto byste měli mít svou ložnici obzvláště rádi a pěkně ji zařídit. Zde je pár nápadů, na co se zaměřit.

Ložní prádlo

Pěkné a útulné ložní prádlo by nemělo chybět v žádné ložnici. Je pro nás obzvláště důležité, aby materiál byl pokožce příjemný a snadno se dal vyprat. Bavlněné ložní prádlo je proto nejvhodnější. Pokud jde o vzor a barvu, samozřejmě se musíte rozhodnout podle svého vkusu. Ideální základ je bílé bavlněné ložní prádlo.

Noční osvětlení

Znáte lampy, které můžete zapnout a vypnout lehkým dotykem? Výhoda těchto praktických nočních lamp je zřejmá – nemusíte potmě hledat žádný vypínač. Lampičky by měly mít jednoduchý design a nejlépe s možností stmívání.

Rostliny

Rostliny vytvářejí příjemnou atmosféru a mohou zlepšit kvalitu ovzduší. Jsou proto ideálním zařízením pro vaši ložnici. Můžete je umístit do malých květináčů, ale také jako velké pokojové rostliny.

Křeslo

Všichni to známe –⁠ téměř každý má ve své ložnici židli, která slouží jako police na všechno. Co takhle místo toho pěkné křeslo, které vás vyzve k posezení a čtení knihy? A zajímavý design by vás mohl motivovat k udržení pořádku a použití křesla k sezení.

Koberec

Když zařizujete ložnici, pak by útulnost měla být na prvním místě –⁠ koneckonců v ložnici byste měli relaxovat a dobít baterie. Nejlepší způsob, jak to udělat, je položit krásný koberec. Udržuje nohy v teple a dodává místnosti útulný vzhled. V ložnici tedy platí, čím načechranější koberec, tím lépe.

Přehoz

Krásné ložní prádlo je základ, ale přehoz může vzhled vaší ložnice ještě vylepšit a učinit ji útulnější. Existuje mnoho přikrývek, od jemných úpletů až po hrubé pletené a syntetické materiály. Zvláště krásné a oteplující jsou přikrývky z vlny.

Rámečky obrázků

Obrázky vaši ložnici oživí. Můžete kombinovat osobní a dekorativní motivy. Díky tomu je místnost domáčtější a zajišťuje její nezaměnitelnost. Které motivy chcete zavěsit, můžete se rozhodnout v koordinaci s nábytkem a další výzdobou, krásné rámečky obrázků jsou však nutností.

Úložný prostor

Do ložnice se vejde oblečení, knihy a další předměty. Pokud chcete správně využít prostor ve skříních, komodách a nočních stolcích, můžete se spolehnout na praktické organizéry. 

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat