Co by měl splňovat váš svatební fotograf?

28.06.2022 | Bydlení a design

Svatební fotograf je jednou z nezbytných položek na seznamu každé nevěsty a ženicha. A najít toho pravého může být občas oříšek. Nicméně na současném trhu nabízí své služby velké množství zkušených a šikovných fotografů, takže je rozhodně z čeho vybírat. Co všechno by měl váš svatební fotograf umět?

Dobrá sebeprezentace

Za svatebního fotografa mluví především jeho fotografie, proto o něm už ledacos napoví portfolio. Každý fotograf, který to s focením myslí vážně, má svou sebeprezentaci v malíčku. Nebojte se jít do hloubky a zaměřte se na zpracování jednotlivých fotek. Svatebního fotografa by měla charakterizovat pečlivost, důslednost a smysl pro detail. Pokud na vás už z portfolia dýchá lajdáctví a nedbalá práce, raději se poohlédněte jinde.

TIP: Hledejte mezi fotografy, jejichž styl odpovídá vaším preferencím, a klidně jich oslovte více. Svatební fotografové bývají zaneprázdnění a často mají plné diáře.

Profesionální a lidský přístup

Svatební fotograf by měl být komunikativní, příjemný, ale zároveň profesionální. Jistě, najímáte si ho primárně kvůli focení, na druhou stranu během párového fotografování či zvěčňování skupin bude muset s lidmi komunikovat. A nikdo na své svatbě nechce nerudného bručouna, který na ostatní huláká, jak si mají stoupnout. Řiďte se proto svými pocity z první schůzky s fotografem. Sice se říká, že nemáte dát na první dojem, nicméně by vám měl svatební fotograf sedět i po lidské stránce. Máte-li pochybnosti už na začátku, dost možná vás budou doprovázet během celého svatebního dne.

Přizpůsobivost a rychlé dodání fotek

Pokud by měl fotograf na svatbu v něčem vynikat, pak je to přizpůsobivost. Svatební den totiž bývá často plný nevyzpytatelných momentů, od změn počasí přes chybějící drobnosti až po nervózní snoubence. S chaotickou atmosférou by si měl fotograf umět poradit a neměl by se bát improvizace. Tyto schopnosti na první schůzce většinou nepoznáte, ačkoliv se můžete svého potenciálního fotografa zeptat na to, jak by si s tou či onou situací poradil.

V neposlední řadě se zaměřte na rychlost dodání fotek. Najdou se totiž i tací, od kterých je dostanete v horizontu měsíců. Zkuste si vyhledat recenze na vámi vysněného fotografa, a pokud spadá do skupiny těch méně spolehlivých, hledejte směle dál.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat