Co byste měli zvážit při výběru dětského polštáře?

19.05.2023 | Bydlení a design

Jestliže vaše dítko povyrostlo, bude potřebovat i kvalitní polštář. Možná však nevíte, podle jakých kritérií se při výběru polštáře v obchodě nebo na e-shopu řídit. Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Čtěte a nechte se inspirovat společně s námi.

Kdy bude vaše dítě potřebovat polštář?

Když se vám dítko narodí, nemusíte mu hned pořizovat dětský polštářek. V prvních měsících po narození totiž vaše maličké potřebuje pouze rovnou matraci, která nebude bránit jeho vývoji. Páteř dítěte se totiž stále vyvíjí a na polštář tak můžete myslet až po jeho 1. narozeninách. Někteří odborníci se dokonce přiklánějí až k druhému roku věku. Do té doby však můžete ročnímu dítku obstarat malý plyšový polštářek, který mu bude sloužit spíše na tulení a na mazlení. Tento polštářek musí být vyrobený z kvalitního materiálu a měl by být lehký. Maličký polštářek pro dítě pak může plnit v pokojíku i dekorativní účel. Jakmile vaše dítko začne muchlat deku pod hlavičku nebo oslaví své 1. narozeniny, lze uvažovat o koupi opravdového nefalšovaného polštáře. Ten by však měl splňovat určitá kritéria. Jaká to jsou se dočtete v následujícím odstavci.

Podle jakých kritérií se řídit při výběru dětského polštáře?

Když už je dítko větší, budeme pro něj hledat vhodný polštář na spaní. Tady už většinou nestačí jen plyšák pro miminko či plyšový polštářek na mazlení. Klasický dětský polštář můžeme vybírat na základě několika kritérií. Při výběru se můžeme řídit designem polštáře. Volit můžeme uklidňující barvy, ale také veselé polštářky s potisky nebo s roztomilými obrázky. Při výběru dětského polštáře by však neměl jeho design hrát klíčovou roli. Naopak bychom se měli zaměřit zejména na materiál, z kterého je polštář pro děti vyrobený. Ten by měl být především příjemný na dotek. Dobré je i to, bude-li polštář pro vaši ratolest vyrobený z odolného materiálu. Děti si mohou přes den s polštářkem i různě hrát a mazlit jej. Proto vsaďte na látku, která něco vydrží. Polštář pro děti bychom měli vybírat i podle jeho velikosti. Malým dětem stačí koupit menší polštářek, na který se musí vlézt jejich hlavička. Polštář pro ty nejmenší by neměl být ani příliš vysoký. S příliš tlustým polštářem by mohlo bolet děti po delší době za krkem. Polštář pro nejmenší pak můžeme vybírat i podle jeho ceny.

Jak pečovat o polštář pro děti, aby jim vydržel sloužit dlouhou dobu?

Po zakoupení polštářku pro dítě o něj musíme i vhodně pečovat. Jedině tak vašim dětem vydrží sloužit i více let. Dětské polštáře bývají často velmi namáhané. Děti je přes den mačkají, hrají si s nimi, někdy je po sobě dokonce i při hře hází. Dětský polštář si tak zaslouží patřičnou péči. Dobré je, když si na polštářek pro děti pořídíme více povlaků. Díky tomu můžeme polštářek po náhlém ušpinění rychle převléci a ochránit ho před dalším případným znečištěním. Náhradní povlaky na dětské polštáře jsou k mání např. i zde: https://www.sinsay.com/cz/cz/. Povlaky na dětské polštáře bychom měli prát na nižší otáčky a na šetrné prací programy. V ideálním případě je můžeme vyprat i v rukou. Na dětské prádlo pak existují i speciální prací prostředky, které jsou určené výhradně pro děti. Díky tomu snáze předejdeme alergickým reakcím. Některé děti jsou totiž velmi citlivé a klasické prací prášky by jim mohly způsobit nepříjemnou vyrážku.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat