Věci, které určitě rozhodně nemusíte mít na kuchyňské lince

Kuchyňská deska má pro mnoho lidí důležitou funkci. Leckdo ji považuje za vhodný prostor ke skladování nejrůznějších předmětů, které tam ovšem nemají co dělat. Chcete získat místo navíc? Pak se zbavte těchto věcí!

Ne, kuchyňská deska nemusí být smetištěm odpadu. Vždyť každý centimetr pracovní plochy navíc se počítá! Proto si projděte níže uvedený seznam a vyhoďte či darujte předměty, které akorát zabírají místo, jež nutně potřebujete pro své kulinářské experimenty.

Pošta

Pokud nemáte na kuchyňské lince vyhrazený koš pro sběr a třídění pošty, zatočte s dopisy a letáky. Místo toho si zvykněte obálky a reklamní tiskoviny otevírat každý den, popřípadě vymyslete jiný organizační systém – ideálně ve vstupní chodbě.

Nástroje pro vaření

Lžíce, špachtle, otvíráky na konzervy, kráječe na pizzu, metličky... Až budete hotovi s vařením nebo přípravou jídla, použité nástroje umyjte a vložte je do vhodných stojánků. A v blízkosti sporáku na používané nářadí vyhraďte speciální zásuvku.

Koření

Budete-li chtít uvolnit místo na kuchyňské lince, objednejte si dva otočné talíře. Koření, které snese pokojovou teplotu, dejte na jeden, druhý umístěte do spíže.

Mixéry, odšťavňovače a další kuchyňské spotřebiče

Sodovku už dávno nepijete a kuchyňského robota s hnětačem těsta a strojkem na cukroví používáte pouze o Vánocích. Tak proč vám tihle pomocníci zabírají cenný prostor? Přesuňte je do regálů, popřípadě darujte.

Kuchařky

Kuchařky patří na polici kuchyňského ostrůvku, otevřenou polici nad pultem nebo do blízké skříňky. Nikam jinam.

Dekorativní mísy a vázy

Když necháte jednu nebo dvě ozdobné mísy z broušeného skla (po babičce) vystavené, ničemu to nevadí. Kuchyň ovšem nepatří k prostorům, které by snesly nekonečné sbírky nepoužívaného porcelánu, keramiky a dalších věcí, na které se pouze práší. Sbírku zredukujte a omezte ji pouze na nejmilejší či nejvzácnější kousky. Kuchyň se tím provzdušní a zorganizuje.

Zdroje: názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat