Léto vyžaduje zodpovědnější úklid

Tak samozřejmě, že je lepší ležet u vody, než doma uklízet. Ale neusněte úplně na vavřínech! Je potřeba vyčistit útroby spotřebičů a vyprat povlečení. O pomoc možná volá i vzduchový filtr klimatizace!

Léto je typicky obdobím odpočinku. Můžeme si užívat delší dny, trávit více času na slunci a konečně podnikat ty výlety a dovolené, na které se těšíme už od zimy. Toto kouzelné roční období se ale bez práce neobejde. Teď však není řeč o zaměstnání, ale spíše o úklidu. Některá místa a předměty v létě totiž vyžadují větší pozornost a častější očistný zásah. Jsou to hlavně tyto!

Správná péče o spotřebiče

Nejrůznější spotřebiče jsou tu od toho, aby nám usnadnily život. Ať už je to myčka nádobí, pračka, sušička nebo třeba jen mixér, letní vedra tu mohou udělat svoje. Nahrávají růstu plísní, což se dá poznat podle nevábného zápachu. Veškeré spotřebiče je proto podle uznávané expertky na úklid Courtney Walsh nutné čistit nejen na povrchu, ale i uvnitř. Součástky, které lze odejmout, zbavte nahromaděných nečistot. U spotřebičů, u nichž to není možné, zvažte čisticí a prací cykly s použitím octa nebo jedlé sody.

Pozor na ručníky a prostěradla

Tak jistě, že když je venku 30 stupňů, člověk se prostě nemůže nepotit. Jak často teď perete ručníky, prostěradla a povlečení? Pot může vytvořit živnou půdu pro bakterie a roztoče, které se teple a vlhku moc rádi a hlavně rychle rozmnožují. Ideální frekvence praní? Na tu má Adam Moore, což je majitel jisté americké úklidové firmy, jasný názor – jednou týdně. I koupelnu je teď prý třeba uklízet trochu častěji.

Klimatizaci nenechávejte svému osudu

Vaše klimatizace teď pracuje na nejvyšší možné obrátky. V jakém stavu je ale její vzduchový filtr? Že ani nevíte? Chyba! I ten musí být čistý. Když se totiž ucpe prachem, alergeny, zvířecími chlupy a dalšími částicemi, sníží se nejen účinnost klimatizace, ale i kvalita vzduchu. Vzduchový filtr tedy pravidelně luxujte vysavačem, nebo ho omyjte v mýdlové vodě. Stejnou péči věnujte i protiprachovým filtrům, pokud jimi ono zařízení disponuje. Aktivní vložky vždy před novou sezonou vyměňte. Jestli jste tak doteď neučinili, máte nejvyšší čas.

Zdroj: www.realsimple.com/things-you-should-clean-more-in-the-summer-7506230






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat