Spíž můžete udržet chladnou i během horkého počasí

Když je venku horko a vlhko, může být těžké udržet vaši spíž hezky chladnou. Nemožné to ovšem není. S pomocí těchto tipů ochráníte své potraviny i zdraví!

Nadměrné teplo zkracuje trvanlivost základních potravin, ať už se jedná o produkty podléhající rychlé zkáze, kupříkladu ovoce, nebo konzervy a obiloviny. Kromě toho horko ve spíži nahrává zápachu a štítky na sklenicích nedrží tak, jak mají. Udržte tohle místo v pohodě!

Přesuňte spotřebiče

Mnozí z nás rádi ukládají své kávovary a toustovače do spíže, ale všechny tyhle vymoženosti zvyšují teplo okolního prostředí, zvlášť když takový toustovač nenecháte řádně vychladnout a do police jej uložíte příliš brzy.

V ideálním případě by úložný prostor ve spíži měl mít teplotu mezi 10 až 21 stupni Celsia. (To pravidelně kontrolujte pomocí teploměru.) Vlhké spotřebiče, tedy chladničky a mrazničky, také umístěte daleko od suchého zboží a ideálně zcela v odděleném prostoru.

Zvyšte cirkulaci

Přidání okna nebo větracího otvoru na severní stěnu zlepší proudění vzduchu. Jen zajistěte, aby otvory byly chráněny před škůdci a slunečním zářením. Tímto způsobem zabráníte vniknutí štěnic nebo jiných zvířátek. Pokud máte ve spíži nějaké elektrické zásuvky, zvažte přidání přenosného ventilátoru, který lze snadno připevnit na kteroukoli polici. Udrží vzduch v pohybu.

Teplo blokujte okenní fólií

Okenní fólie bude odrážet světlo a teplo zpět ven, čímž sníží množství tepla, které projde oknem. Zmíněný jednoduchý trik si zamilujete.

Regulujte vlhkost

Ideální relativní vlhkost pro spíž je mezi 50 a 60 %. V případě, že je vyšší, zapojte odvlhčovač, ať se vyhnete vzniku plísní.

Proveďte čistku

Ujistěte se, že spíž není přeplněná (prošlé potraviny vyhoďte, stejně jako ty, do kterých se pustil potravinový mol), potraviny neukládejte příliš těsně vedle sebe a ani moc vysoko, protože to opět snižuje cirkulaci vzduchu. Nepoužívejte nádoby, které nejsou vzduchotěsné nebo odolné proti vlhkosti.

Zdroje: www.homesandgardens.com, www.bienalclosets.com






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat