Optické zvětšení místnosti pomocí vhodných odstínů

Potřebuje váš obývací pokoj trochu přifouknout? Použijte barvy, díky nimž bude i ta nejmenší místnost vypadat větší a rozlehlejší!

Pokud se chystáte malovat, modernizovat nebo předělávat, máte ideální příležitost k tomu, aby se vaše obytné prostory aspoň opticky zvětšily. Vyhněte se častým chybám a dejte přednost těmto odstínům!

Na stěny patří bílá nebo vanilková

Bílá je klasickou barvou, která vytváří dojem prostoru o velikosti XL, protože odráží světlo a zároveň je nepopsaným plátnem, jež se dá ozdobit jinými barvami. Když se však použije samostatně, může působit nudně a sterilně. Proto do svých bílých stěn přidejte trochu hravosti v podobě podtónů žluté, růžové nebo šedé. Bílá samozřejmě není jedinou možností. Vhodné jsou jakékoli světlé barvy, kupříkladu krémová nebo vanilková.

Výraznější doplňky prostoru dodají hloubku

I jasnější odstíny lze použít k tomu, aby malý obývací či jakýkoli jiný pokoj vypadal větší. Žlutá, oranžová, nebesky modrá a zelená odrážejí více světla a díky nim bude prostor jasnější a veselejší. Dokážou také dodat energii a pozvednout náladu. Jasné barvy se dají aplikovat na stěny, nábytek nebo doplňky, ale nepřehánějte to s nimi. Vždy je vyvažte bílými nebo světlými neutrálními barvami, abyste se vyhnuli zahlcení prostoru.

Práce se světovými stranami

Ač to působí jako nesmysl, tmavé barvy jsou v některých případech tou správnou volbou. Jen je třeba si ujasnit, jaké světlo do konkrétní místnosti proudí. Pokoje, které jsou orientované na sever, nikdy nedostanou přímé denní světlo a nikdy se nebudou cítit opravdu vesele. Nepokoušejte se to změnit.

Toto jsou místnosti, jež vyžadují prvky se silně sytými barvami. Okrová, zelená, černá nebo červená patří na seznam správných rozhodnutí. Experimentujte i se vzory. Pokud se například rozhodnete pro tapetu s malým, detailním potiskem, místnost vyvažte kobercem s větším, zjednodušeným vzorem.

Světla

Jakmile má místnost silný, přímý a rozptýlený centrální zdroj světla, který pokrývá celý prostor, působí velkoryse. |Toto stropní osvětlení je vhodné doplnit o bodová světla nebo zářivky s teplým světlem, jež se postarají o nasvícení tmavších koutů.

Zdroje: www.hkinteriors.com/how-to-make-a-room-look-bigger/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat