Překvapivý pomocník v domácnosti: Obyčejná pemza

Spousta z nás používá pemzu tak, jak jsme se to naučili už v dětství – k péči o chodidla a rozpraskané paty. Jenže tahle nenápadná věcička vám může usnadnit i život v domácnosti!

Kde všude pemzu oceníte?

Konec žmolků

Kazí vám náladu žmolky na oblíbeném svetru? Pak vezměte jemnou pemzu a lehce s ní svetr přejíždějte. Po žmolkách nebude za chvíli ani památka (tedy hned poté, co je ze svetru vyklepete nebo odstraníte lepivým válečkem).

Provoněný byt

Pemza vám skvěle poslouží jako bytový parfém. Tedy ne sama o sobě, ale nakapete-li na ni trochu svého oblíbeného aromatického olejíčku, pak ji proměníte v levný a spolehlivý difuzér. Umístěte ji nenápadně kdekoli v bytě a za chvíli vás bude okouzlovat úžasná vůně.

Čistá trouba

Připečená mastnota v troubě už udolala nejednu houbičku či drátěnku a volá po litrech chemie? Než zamíříte pro nějaký super agresivní čistič, pusťte do trouby pemzu. Respektive s ní připečené kousky odstraňte (platí to pro kovové části trouby). Vystačíte si s vodou a běžným saponátem.

Žádné chlupy

Máte doma štěkajícího či mňoukajícího mazlíčka? Pak je jistě váš život naplněn nejen spoustou radosti, ale také nikdy nekončícím úklidem chlupů. A z některých povrchů je přímo nemožné je odstranit! Zkuste na koberec nebo potah pohovky použít velmi jemnou pemzu, kterou budete povrch přejíždět. Chlupy se krásně „smetou“ na jednu hromádku a tu pak snadno seberete.

Pěstitelské úspěchy

Jste milovníky kaktusů a sukulentů? Pak při příštím přesazování vezměte pemzu, rozdrťte ji na malé kousky a ty přimíchejte do zeminy. Půda se krásně odlehčí, což mají tyto rostliny rády, a navíc získá další živiny.

Džíny jako z reklamy

Džíny v obnošeném looku nepřestávají být trendy. Nechcete za ně utrácet? Pak proměňte své starší, obyčejné džíny na tuhle módní záležitost s pomocí pemzy. Prostě kalhoty pemzou přejíždějte tak dlouho, až získají vzhled, po kterém toužíte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat