Užijte si rána. Těchto pět pomocníků vám zlepší den

Bylo mezi vašimi novoročními předsevzetími i brzké vstávání? Pár dní vám to sice vydrželo, ale teď už vás zase nikdo nemůže dostat z postele? Naučte se mít svá rána rádi a těšte se na ně. S těmito tipy a pomocníky vám ranní vstávání už problémy dělat nebude. A co víc, takové pohodové ráno s lahodnou snídaní vám skvěle nastartuje úspěšný den.

1. Nastartujte svůj den

Máte během dne problémy dodržovat pitný režim? Cítíte se unavení a bez energie? Dost možná je to právě nedostatkem tekutin. Začněte hned ráno sklenicí teplé vody s citronovou šťávou. Citronová šťáva nakopne váš metabolismus, tělo díky teplé vodě nebude po ránu tak v šoku a vy si odbydete jednou velkou sklenici vody hned ze začátku dne.

2. Koktejl plný zdraví

Cítíte se po svátcích těžce, máte pár kilo nahoře a pořád se nemůžete zbavit chutí na nezdravá jídla? Možná za to může nesprávné složení snídaně. Připravte si její odlehčenou verzi, která ale bude nabitá všemi živinami, zasytí vás a dodá energii na celé dopoledne. Pořiďte do své kuchyně mixér na smoothie a udělejte si během několika vteřin lahodný nápoj.

A co do něj? Zkuste mix zmraženého banánu, hrst špenátových listů, borůvky, kešu oříšky, chia semínka a mandlové mléko. Vaše tělo vám poděkuje!


1. Lis na citrony, IKEA, 79 Kč,
2. Kávovar Nespresso Citiz & Milk Titan XN730T10, KRUPS, 6490 Kč,
3. Vaflovač, TRISTAR, 799 Kč,
4. Extraktor, NUTRIBULLET, 3299 Kč,
5. Odšťavňovač, SENCOR, 899 Kč

3. Voňavá káva

Nedokážete si svůj den představit bez lahodného šálku voňavé kávy, ale zároveň potřebujete po ránu ušetřit co nejvíc času? V tom případě pro vás bude kávovar na kapsle skvělou volbou. Nejenže si můžete každý den připravit kávu s jinou příchutí, ale mnoho strojů už za vás našlehá i mléko a vy si tak budete moct dát kávu jako z kavárny.

4. Sladké probuzení

Potřebujete po ránu nakopnout něčím sladkým? Co takhle lívance nebo vafle? Pořiďte si vaflovač nebo pánvičku speciálně určenou na lívance. Tihle pomocníci vám pomohou s přípravou lahodných snídaní pro celou rodinu. A kdo říká, že tyhle dobroty nejsou příliš zdravé? I sladká snídaně může být zdravá a zároveň chutná. Připravte si ovesné vafle, místo mouky rozemelte ovesné vločky, přidejte banán, vejce a rostlinné mléko, a nikdo nepozná rozdíl. Na lívance vám budou dokonce stačit jen dvě suroviny – dvě vejce a banán. Vaše děti si takový start dne zamilují a vsadíme se, že vy taky!

5. Jako v hotelu

Těšíte se vždycky na snídani, když jste na cestách? Žádná hotelové snídaně není kompletní bez čerstvě vymačkané šťávy. Dnešní odšťavňovače už dávno nezaberou celou kuchyňskou linku, dají se snadno čistit a chutnou šťávu plnou vitaminů zvládnou za pár vteřin. Navíc je to skvělý způsob, jak do sebe dostat dostatečné množství vitaminů přírodní cestou, aniž byste museli spořádat kila ovoce.

Užíváte si ranní pohodu, nebo jsou vaše rána hektická?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat