Výhody čistého domova vás přesvědčí o častějším úklidu

Vysávání a utírání prachu moc nedáte? Pak se nedivte, že špatně spíte, a taky nejste kreativní. A co dalšího s udržováním čistoty v domě přímo souvisí? Zalapáte po dechu!

Prostředí, ve kterém se většinu svého času pohybujete, má přímý vliv na vaše duševní a fyzické zdraví. Proto má pravidelný úklid obrovský smysl. Čištění odstraňuje bakterie, špínu a prach, což má za následek lepší kvalitu vzduchu v interiéru. Ale tím to jenom začíná. Tyhle další výhody čistého domova vás přimějí k tomu, abyste si z uklízení udělali oblíbený rituál!

Čistý domov snižuje stres

Váš domov by měl být relaxačním a hygienickým místem, kde se cítíte bezpečně. Úklid má téměř terapeutický efekt, protože prohlubuje pocit harmonie, snižuje stres a pozitivně zlepšuje duševní zdraví. S tím pomáhají i některé vůně přidávané do difuzérů a aroma kamenů. Co se týče ložnic a obývacích pokojů, oblíbený je kupříkladu levandulový esenciální olej či máta peprná.

Čistý domov nepodporuje nemoci

Pravidelné čištění vám pomůže vyhnout se nemocem, alergiím a problémům s dýcháním. Pokud máte domácí mazlíčky, je důkladná údržba ještě důležitější.

Čistý domov zlepšuje spánek

Různé ankety potvrzují, že lidé spí lépe, když je jejich pokoj uspořádaný a čistý. Koneckonců, už jen pocit, že ráno otevíráte oči a vidíte okolo sebe nepořádek, hromady prádla, kočičí chlupy a rozházené psí granule, je velmi stresující.

Čistý domov podporuje zdravější životní styl

Úklid domu je fyzickou aktivitou, která formuje postavu. Při zametání spálíte 156 kcal za hodinu, u vytírání podlahy jste lehčí o 170 kcal za hodinu, luxováním své tělo zbavíte 200 kcal za hodinu.

Čistý domov šetří peníze

Pravidelné udržování čistého prostředí vám může ušetřit peníze. Jen si představte dům se špinavými rohy, plísní a místnostmi nakaženými hmyzem. Kolik by stálo profesionální čištění? Jistě, že mnohem více než pravidelný úklid pomocí čisticích prostředků zakoupených v obchodě.

Čistý domov zvyšuje produktivitu

Pokud jste někdy poctivě uklidili svůj stůl, víte, jaké okamžité výhody to má – především pro produktivitu. Chaos totiž ztěžuje soustředění!

Zdroje: www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9470102/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat