Důmyslný domácí čisticí prostředek ze čtyř ingrediencí

Běžné čisticí prostředky jsou vyrobeny ze syntetických vonných látek a škodlivých chemikálií. Pokud vám není lhostejné životní prostředí, ale především vaše domácnost, místo toho vyzkoušejte domácí čistič. Je vyroben pouze ze čtyř ingrediencí, jeho příprava je snadná a rychlá!

Esenciální oleje z čajovníku a citronu přirozeně zabíjejí bakterie a zanechávají osvěžující aroma, které může také zlepšit vaše zdraví. Jak již bylo zmíněno výše, tento čisticí prostředek pro domácnost obsahuje pouze čtyři přísady, takže je jeho výroba rychlá a jednoduchá. A které ingredience to jsou?

Voda

Bez vody si účinný čistič domácnosti nevyrobíte, takže základem tohoto domácího receptu je přirozeně voda. Použít můžete klasickou kohoutkovou.

Destilovaný bílý ocet

Destilovaný bílý ocet se z dobrého důvodu používá v mnoha čisticích prostředcích. Má totiž antibakteriální vlastnosti, což z něj činí vynikající dezinfekční a čisticí prostředek. Navíc kyselina octová, která se v bílém octě nachází, může zabíjet bakterie.

Tea tree oil

Melaleukový olej, také známý jako olej za čajovníku neboli tea tree oil, je jedním z nejlepších antibakteriálních esenciálních olejů, takže je přirozeně skvělou složkou pro jakýkoli domácí čistič. 

Citronový esenciální olej

Citronový esenciální olej je díky všem antimikrobiálním a antibakteriálním účinkům citronu jednou z běžnějších složek přírodních čistících prostředků. Lze z něj dokonce vyrobit domácí mycí prostředek na nádobí, prostředek na mytí obličeje, odlakovač na nehty a další.

Citrusové esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a jsou plné zdravých kyselých vlastností! Z tohoto důvodu se doporučuje při skladování používat skleněné nádoby, aby nesežraly žádný plast.

Jak si vyrobit domácí čisticí prostředek

Ingredience

240 gramů vody

120 gramů destilovaného bílého octa

15 kapek čajovníkového oleje

15 kapek citronového oleje

Skleněná čisticí lahvička s rozprašovačem

Postup

Výroba tohoto domácího čisticího prostředku je tak jednoduchý, jak jen může být. Jednoduše smíchejte vodu s octem a přidejte tea tree oil a citronový olej. Nalijte do skleněné lahvičky s rozprašovačem a dobře s ní zatřepejte. Nezapomeňte s ní zatřepat před každým použitím. A je to!

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat