Tento trik udrží vaše oblečení déle čerstvé

Při natáčení filmu se herci mohou pořádně zapotit – a někdy nosí stejný kostým i celé dny. A i když vůni nebo pachy na konci filmu na plátně vidět nebo cítit nemůžeme, pro herce to jistě není úplně příjemné. Naštěstí existuje jednoduchý trik, který stylisté rádi používají na natáčení, aby oblečení nezapáchalo ani po několika nošeních. A bude to fungovat i u vás doma. 

Pro oblečení je lepší, když ho po každém nošení nebudete prát. Protože neustálým namáčením, mydlením a ždímáním vlákna dlouhodobě trpí, ztenčují se, křehnou nebo ztrácejí barvu. Existují také druhy oblečení, které by se vůbec do pračky dávat neměly – a to jsou především ty z vlny. A co víc, pro životní prostředí je každopádně lepší, když pračku necháte raději častěji vypnutou. Co ale dělat, když se již po jednom nošení v látce usadí nepříjemný zápach? To tajemství profesionálních stylistů je kouzelné slůvko vodka.

Prádlo už nemusíte prát tak často

Ale nebojte se – tento trik svěžesti nespočívá v pití dostatečného množství vodky, dokud ze svého oblečení nepřestanete cítit pot, jídlo nebo kouř. Kouzlo je v tom vodku nastříkat na oblečení. Jednoduše naplňte lahvičku s rozprašovačem stejným dílem vodky a vody a nastříkejte ji na vnitřní stranu oblečení, které máte v plánu si obléct (mělo by být čerstvě vyprané). Vodka zabíjí bakterie, které jsou nejčastější příčinou nepříjemného zápachu na oblečení. Oblečení si pak můžete obléct třikrát až čtyřikrát, než bude potřeba ho zase vyprat. A nemusíte se ani bát, že byste s tímto tipem měli odér hospodského štamgasta – vůně pálenky se po pár okamžicích rozplyne a zůstane jen vůně čerstvě vypraného prádla!

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat