Zařiďte si kuchyň stylově: Jaké doplňky v ní nesmějí chybět

15.12.2023 | Bydlení a design

Kuchyň tvoří srdce každého domova. Ať už v ní trávíte čas každý den, nebo si větší vaření a pečení užíváte jen o víkendu. Vytvořte si útulný prostor, kam se rádi vracíte. Poradíme vám, jak si i bez větších investic zařídíte moderní kuchyň.

Kuchyň jako ze škatulky: Vsaďte na úložné prostory

Kuchyňská linka napěchovaná různými dózami nebo spotřebiči nevypadá zrovna lákavě. Možná se v organizovaném chaosu vyznáte, snazší je ale roztřídit kuchyňské příslušenství do praktických úložných prostor.

Kde už linka naráží na své limity, přichází na řadu různé poličky, organizéry a závěsné tyče. Fantazii se v meze nekladou. Seženete organizéry na kořenky, věšáky na hrnky, pánve i naběračky. Co jde zavěsit, zavěste.

Ideální jsou i různé přídavné poličky nebo odkládací stolky, kam umístíte třeba kávovar se svou oblíbenou sadou hrníčků.

Okna v kuchyni? Oživte je květinami nebo bylinkami

Pokud máte v kuchyni okna, využijte parapety k umístnění květin nebo lépe bylinek. Můžete si je vypiplat ze semínka, nebo koupit hotové sazenice.

Není nic lepšího, než do jídla přidat čerstvě utržené bylinky. Třeba oregano nebo bazalka skvěle doladí rajčatové omáčky. Čerstvý koriandr zase dodá šmrnc a typickou chuť asijským pokrmům. I když máte zahrádku, pár oblíbených bylinek se hodí rovnou při ruce v kuchyni.

Dalšími bylinkami, které přežijí v květináči, jsou třeba majoránka, máta nebo rozmarýn.

Vyhrajte si také s květináči, které poslouží zároveň jako dekorace a celý prostor kuchyně oživí.

Nezapomínejte na podlahu: Zkuste hřejivý koberec

Když se řekne koberec, většinou si ho představíte v obývacím pokoji nebo ložnici. Jenže možností, jak pracovat s kusovým kobercem je mnohem více. Jakmile ho pořídíte do kuchyně, budete překvapení, jak jste to bez něj mohli tak dlouho vydržet. Do kuchyně se hodí i běhouny, které ale patří mezi metrážové koberce, protože si u nich můžete zvolit libovolnou délku.

Koberec kuchyni zútulní a vytvoří hřejivý ostrůvek, na kterém vás nebudou ani v zimě studit nohy. Nebojte se ani pestrých barev nebo vzorů.

Při výběru vhodného koberce do kuchyně se zaměřte na:

Materiál – máte na výběr z několika druhů kvalitních a odolných umělých vláken. Oblíbené jsou například polyamidové koberce. Jejich vlákna dobře drží tvar.

Velikost a tvar – do kuchyně se nejčastěji vybírají menší, kusové koberce obdélníkového tvaru. Pokud sháníte koberec pod jídelní stůl, pak tvar vybírejte podle tvaru a velikosti stolu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat