Myčka versus dřez. Co méně zatěžuje životní prostředí či peněženku?

07.06.2019 | Bydlení a design

Ačkoli by se mohlo zdát, že tradiční ruční mytí nádobí ve dřezu je ekonomičtější a ekologičtější než myčka nádobí, je tomu přesně naopak. Jaké další výhody myčka skýtá?

Pokud se rozmýšlíte, zda svou domácnost rozšíříte o nového pomocníka – tedy myčku nádobí –, poradíme vám!

Proč dát šanci myčce?

Nádobí je čistší

Ačkoli v ruce nádobí poctivě drhnete saponátem a pak oplachujete horkou vodou, takovou péči jako myčka mu poskytnout nemůžete. Mycí programy totiž „pracují“ s mnohem teplejší vodou, než vám teče z kohoutku, navíc si v ní nádobí pobude déle, takže bakterie a spol. nemají šanci.

Už žádná houbička

Jak už asi víte, houbička na nádobí s přehledem vyhrává průzkumy o nejšpinavější předmět domácnosti. Vlhké komůrky v ní jsou pro bakterie a plísně přímo skvělou bytovou jednotkou! Ovšem při každém dalším použití si tyhle mikroby vesele šíříte dál. U myčky houbička odpadá.

Je ekonomičtější

Myslíte, že si nemůžete pořídit myčku, protože účet za elektřinu a vodu by se vyšplhal do závratných výšin? Omyl! To možná platilo před 20 lety, ale dnes se prodávají úsporné myčky, které šetří nejen elektřinu, ale i vodu. Čímž se dostáváme k následujícímu bodu:

Ekologie vám bude vděčná

Málokdo si uvědomuje, kolik vody vyplýtváme při tradičním mytí nádobí. Myčka tolik vody nepotřebuje, a přesto je při boji se špínou efektivnější. Pokud jste na rozpacích z množství chemie, kterou myčka vyžaduje, vězte, že se dají pořídit i k přírodě šetrné mycí prostředky.

Budete mít více času

Umýt nádobí po rodinném nedělním obědě je práce minimálně na hodinu. Hodinu, kterou byste mohli věnovat mnohem příjemnějším věcem. Myčka vám tento luxus v podobě více času s rodinou dopřeje.

Více informací, jak udržet čistou a zdravou domácnost, aniž bychom škodili sobě či přírodě, najdete ve speciálu Zdravý domov.




Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:00
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat