Proč jsem vděčná za to, že jsem máma

Jako matka získáte milion nových povinností. Nějakou dobu se snad nikdy pořádně nevyspíte, neustále jste zavalena prací, na sebe nenajdete prakticky čas a občas na sobě pozorujete známky ztráty zdravého rozumu. A stejně je to nejkrásnější období vašeho života.

Přes všechny ty starosti a kupu práce je občas dobré si připomenout, co je vlastně na mateřství tak báječné a jaké výhody jste s ním získala. Tady je seznam alespoň 10 z nich.

1. Poznáte nový druh lásky

Mateřská láska je bezpochyby tím nejsilnějším citem, jaký můžete v životě zažít. Žádná žena si její sílu nedovede představit, dokud nepřivede na svět dítě. Není nic, co byste pro toho drobečka neudělala, nic, co byste pro něj neobětovala. Mateřské lásce se prostě žádná nevyrovná. (Čtěte také: Co mě naučila maminka)

2. Teplá, lepkavá ručička připravená vždy vklouznout do vaší dlaně.

3. Občasné odpolední šlofíčky

Dokud vaše dítko nechodí do školy či školky a vy jste s ním doma, proč nevyužít několik krátkých chvilek po obědě, kdy spí, a neoddat se zaslouženému odpočinku?

4. Pevný a nezpochybnitelný bod v životě

Jste máma. Není nic důležitějšího, žádná smysluplnější role už vám asi nikdy nepřipadne.


Nedaří se vám?
Ráda pomohu najít štěstí i vám! Astroložka Anna

5. Nezaměnitelná vůně miminka.

6. Návrat k oblíbeným knihám

Špalíček, říkanky, kniha pohádek... K tomu všemu se můžete vrátit, když předčítáte svým dětem. Není na škodu připomenout si příběhy, kde dobro vítězí nad zlem, a vrátit se do dětství, když vaši rodiče četli vám.

7. Bezmezná důvěra

Vaše dítě vám naprosto důvěřuje (alespoň v prvních letech života). Bezpodmínečně. (Čtěte také: Promluvte si s dětmi o sexu, upřímně)

8. Jste pro někoho jedním ze dvou nejdůležitějších lidí na světě.

9. Pozorovat dítě s jeho tátou

Pokud máte to štěstí na aktivního a oddaného tatínka, jistě to potvrdíte – je to jeden z nejkrásnějších pohledů, vidět, jak mu vaše ratolest sedí na klíně a oddaně poslouchá zanícenému vysvětlování nějakého taje z říše techniky či přírody, nebo jak spolu hrají nějakou hru. No přiznejte se, že jste kolikrát musela při tom pohledu zamáčknout slzu dojetí? (Čtěte také: Rodiče lžou dětem častěji, než si uvědomují)

10. Znovu si připomenete kouzlo Vánoc

Samozřejmě, že Vánoce si můžete užít i jako bezdětní, ale s malými dětmi, které třeba ještě věří na Ježíška, dostanou svátky další rozměr.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat