Komentáře k článku

deeana 17.08.2017

Babičky rozmazlují.

kamila76 16.08.2017

*19**19**19*

Marie 08.08.2017

Taky jsem babička, ale vnoučata se podle mladých musí poslouchat, respektovat, dělat jen to co chtějí, budou z nich prý osobnosti, neumím se ubránit a ani nechci, aby si ze mě vnoučata dělala služku, musí respektovat, že jsou u mě daná jiná pravidla a to co se mi nelíbí mohou dělat jen doma. Přesto jsou u mě rády. Pravidla musí respektovat všichni nejen babičky. 😃

Emílie 08.08.2017

A co když je to obráceně, rodiče dětem kupují vše co chtějí, mohou si dělat co chtějí, dávají jim nezdravá jídla protože je děti vyžadují, deti nic nemusí, vsude se chovaji jako doma, musi mit posledni slovo a rodice to berou jako, ze to je spravne, rozmazlují je a vezmou tím prostor prarodičům...to mají prarodiče taky v tomto podporovat rodiče??

Ani Emílie 08.08.2017

Tak i u nás, babička i tetčka se snaží jim dát trochu střídmosti i v dárích i v s stravě

snegurka 08.08.2017

Zatím nejsem babičkou i když věk na to mám :-))

Jarmila 08.08.2017

Zatím babička nejsem , mohu posoudit jen svoji maminku . A dovolím si říct, že jsem ji vždy považovala za svéprávnou a svobodnou osobu . ...v tom smyslu , že mě ani nenapadlo abych ji zakazovala říkat mím dětem své názory, nebo jim vyprávět o mém dětství, ani mi nevadilo vyslechnout si její názor na jméno , o tom , že já ji nikdy nenutila aby změnila jídelníček jen proto, že u nás se jedno něco jiného ani nemluvě. Také nechápu proč by babičky neměli děti připravovat na svůj odchod (smrt) přijde mi to naprosto normální, když jsou s tímto faktem postupně seznamování. Také považuji za normální , že babička , po dobu kdy jsou děti u ní, zastupuje , pokud jde o výchovu rodiče. Proboha přeci nenechá dítě bez napomenutí dělat co ho napadne...a všichni víme velmi dobře co takového uličníka či uličnici napadnout může. ...Prostě babička je člen rodiny tedy člen výchovného "týmu", předává své zkušenosti, zatím co mi je s dětmi získáváme. Chápu , že některé extrémy jsou škodlivé , ale stejně škodlivé je udělat z prarodiče němou,netečnou,bezcitnou "obsluhu" pro své dítě

Ivča 08.08.2017

Snažím se jim do ničeho nezasahovat a respektuji jejich systém jaký zavedli.;-)

Jiří 07.08.2017

Souhlasím, že prarodiče tu nejsou od toho, aby suplovali vnoučatům jejich rodiče (samozřejmě jen v případě, že je mají) a soustavně podkopávali jejich výchovu. Na druhou stranu ani nechápu ten kult "dítě na prvním místě", kdy někteří prarodiče mají od svých vlastních dětí nalinkováno jak se chovat k vnoučatům. Naopak si myslím, že je pro dítě přínosnější, když už v dětství zjistí, že lidé jsou různorodí a naučí se mezi nima fungovat. Proč by se tedy prarodiče ve svém vlastním domově měli chovat jinak (např. jídlo...) jen proto, že zrovna přijel vnuk/vnučka na návštěvu?

Siraellen 07.08.2017

nevídám se s nimi

Elen 07.08.2017

nikdy jsem do výchovy ,domácnosti nemluvila jak dceři tak synovi vždy jsem respektovala co jak mají co jak chtějí vnoučata jsme rádi pohlídali ,kdykoliv to bylo možné jak od syna tak od dcery na návštěvu bych nešla bez pozvání NIKDY k nám samozřejmě ,kdykoliv ,ale i tak snacha ,dcera ,syn zeťák zavolají dnes j e to super mobil má každý máme super RODINU hlavně se na všem domluvit pak je vše v pohodě

helus 07.08.2017

Užitečné rady.

Eva 07.08.2017

Pravnoučka si užívám, stále mne překvapuje s novými věcmi "co už umí"!!Já od něj vydržím všechno ""co si přeje",je to zlatíčko!Jsem šťastná ,že jsem se toho dožila!

Jíťule 07.08.2017

Snažím se dodržovat;-)

Hanyna 07.08.2017

No, tohle by si měla naše babička přečíst*1*

nea 07.08.2017

Mám tříletou vnučku. Mladým do ničeho nekecám, když chtějí, řeknu jim svůj názor, ale je na nich co si z toho vezmou.

Jitka 07.08.2017

Jsem babičkou teprve rok a půl , zatím nedělám nic co bylo napsáno, řídím se heslem nečinˇ nic, co by se tobě samotné nelíbilo.

vivi11 07.08.2017

tak to nedělám :-)

Věra Zet. 07.08.2017

vychovali jsme 3děti máme 6 vnoučat 3 pravnoučátka nikdy se nám nestalo,.že některé z našich potomků by zapomnělo na naše výročí. Nenavštěvujeme se pravidelně, ale víme o sobě. Je to na výchově a toleranci jeden k druhému. Několikrát do roka se všichni sejdeme jeto pro nás staré sice náročné,ale je radost se dívat jak jak jsou štastný a jak jsou rádi všichni pohromadě. Přeji všem, aby prožili život v pohodě .

důchodkyně Věra 07.08.2017

Vážení, chybí tady také otázky pro naše děti a vnuky zda se také chovají k nám jak mají. Myslím si že dnešní generaci chybí úcta k rodičům a prarodičům. Pro ně jsme jen staří a hloupí. Věra

Dagmar Matysová důchodkyně Věra 07.08.2017

Plně souhlasím. D.

Lenka Dagmar Matysová 07.08.2017

Plně s vámi souhlasím ,jsou k tomu vedeni hlavně společností a nevhodnými články.Vždy pospolitá rodina základ všeho a mladí respektovaly starší .

Dana Dagmar Matysová 08.08.2017

Naprosto s Vámi souhlasím. Mladým do ničeho nemluvím, sladkosti nosím jen minimálně, často nosím ovoce, vše jen chválím. Ale cokoli jako babička udělám je stejně špatně. Nejhorší je žárlivost sourozenců. Syn a snacha žárlí na to, že jsme si s dědou na víkend vzali 5ti letého "vnuka", kterého starší syn vyženil a vzali ho na koupaliště. Ani nechtějte slyšet, co jsme si museli vyslechnout, že jsme pohlídali "cizí" dítě. Druhému vnoučkovi ještě nejsou 2 roky. Hlídat ho bychom také zvládli, ale zatím nebylo možné, ani nám nebylo umožněno, jej hlídat více jak jeden den. Přeci jenom je ještě na mamince dosti závislý. Co však s tím? Moc nás s manželem jejich výčitky ranily.

Johana,jižní morava Dagmar Matysová 08.08.2017

dobrý večer,taky souhlasím a myslím že jsem udělala pro vnoučata dost.když 13leté vnučce domlouvám že mluví dost sprostě,tak řekne že mě nechce poslouchat..

glady 07.08.2017

na roli babičky teprve čekám

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat