Komentáře k článku

Jsem babička tří vnoučat.Do výchovy se zásadně nepletu.Co si nasadí to taky sklidí.Za vnoučaty jezdím pravidelně 1-2x za měsíc,někdy si je vezmu sebou domů a pak je vezu zase zpátky.Třetí vnouče bohužel vidím tak 3-4 do roka protože bydlí v zahraničí.Mladým do života se nepletu,ale je pravda že jsem "vyfasovala" skvělou snachu a skvělýho zetě.*5**5*

Jana 06.08.2017

Paní nebo pane neregistrovaný /pp. Jestliže se neumíte slušně vyjadřovat tak do diskuzi ani nevstupujte...To je úroveň, divím se že Vás nesmazali!!!!!!!!

Dominika 06.08.2017

Nechápu, proč tchýně a babičky mají být jen za ty špatné.Snachy, sáhněte si do svědomí.Máte se snad špatně? Špúatně jsme vám vychovaly manžele? Dominika

pp Dominika 06.08.2017

kundo

pepina pp 06.08.2017

to si paní nezaslouží, ale fakt je, že vždy když je zlá tchýně tak je to jen o tom, že má pocit, že jí někdo ukradl syna a kope na všechny strany.... ta moje byla v pohodě dokud jsem neotěhotněla , pak to začalo

Míla pp 07.08.2017

A to je úroveň! No, možná se tento člověk zmohl pouze na to jedno slovo, které značí jeho vlastní osobnost. Zřejmě kdyby se rozepsal víc, tak by ta neinteligence už byla do očí bijící! ;-)

Marie 06.08.2017

Jsem babička dospělých vnoučat.Jako malé děti, byli u nás, jak se říká pořád.Maminka studovala vysokou školu, tak jsme se snažili pomáhat.Pak těžce onemocněl manžel, byl až do smrti ležící.Snacha nepřišla sama nikdy, nepomohla.Loni o Vánocích i vnučka byla velmi nespravedlivá, letos nepřišli vůbec , jen syn. Měla jsem kulaté narozeniny, přišel syn a snacha. Vnoučata vůbec. Vnučka měla 20, tak jsem jí jela gratulovat.Asi byla překvapená, dárek nakonec přijala, ale opět se ani jeden neukázali.Nevím, kde se stala chyba, trápí mně to velmi. Žiju od smrti manžela sama.Syn sice za mnou chodí, ale vnoučata, která miluji ne.Proč?Vím, že dospělí u mně nebudou pořád, ale ani jednou za 2 roky? přitom bydlí ve vedlejším městě. ne vždy se bbičky pletou do výchovy, Marie

Jana 06.08.2017

Ta nejbližší babi je pracující tak nemá tolik času, ale ta vůbec nerozmazluje a ve výchově mi pomáhá a dává rady. Druhá bydlí daleko a my jsme bez auta, tak dvouhodinouvou cestu s prestupama podnikame jen v létě a oni k nám jezdí před vánocemi. Malý není na ni vůbec zvyklý a má jiné zvyklosti než já. Ale vždy to vydržíme. Přiveze čokoládu malému, ale tu mu ještě nedávám v 1,5 letech. dává to všem vnoucatum, ale ty jsou starší.

Jana 06.08.2017

Neregistrovaný Milan, tak takového mít zetě , to musí být radost!!!!!!

kasparkoval 06.08.2017

Psala jsem před 40 lety stařence, máme holčičku, jmenuje se Lucie. Stařenka odepsala: takové cigánské jméno, my jsme měli koňa Lucu. Moc mě nepotěšila, tehdy Lucie teprve začínala být oblíbeným jménem. Napsala jsem: staři, ale Lucie je svaté jméno. Stařenka odepsala: ti komunisti mě tak zblbli, že už ani nevím, co je svaté. Psal se rok 1977.

Mia kasparkoval 06.08.2017

Moje prababička (nar. 1876) byla taky Lucie a moje babička - její dcera - mi vyprávěla totéž, že Lucko se volalo na koně. Ale Lucie je krásné jméno, nějaká Jenovéfa, Zdislava apod. by mu mohla závidět, že kůň má hezčí jméno než ona.

janana 06.08.2017

Jsem tchýní a chodím na návštěvu každý den.Bydlí nad námi.Když přijdu, nic nevidím nic neslyším , je mi jedno co je u nich . Vypiju se snachou někdy i synem kafíčko pokecáme a jdu domů.Hlavně držet pusu a nevidět neslyšet.

milan janana 06.08.2017

proboha, takovou babu bych vyhodil z okna a ještě ji ve vzduchu do řiti nakopal, několikrát týdně otravovat svojí přítomností, to je hrůůůůůza

Míla milan 07.08.2017

Hmm, Vy byste potřeboval nakopat zezadu i zepředu, třeba byste se vzpamatoval.

Veronika 06.08.2017

Já si naopak myslím, že je dobře, že má u prarodičů dítě šanci dostat se aspoň někdy i k věcem, který by mu rodiče nedovolili. Ve všech článcích tohoto typu se navádí k tomu, že musí mít rodiče vždy a za všech okolností právo veta a že všichni dospělí musejí vždycky utvářet koalici a hrát v přesilovce, zatímco dítě musí vždycky hrát v oslabení, to by tak hrálo aby nebylo vždycky podle rodičů :-/ Nevím proč.

Jana 06.08.2017

Měla jsem úžasnou tchýni , která byla pouze poradkyní nikdy se nevnucovala a podle ni se chovám ke svým 9 vnoučatům a 4 pravnoučatům , ve všech rodinách jsme tím pádem vśichni v pohodě a každá návštěva je radost. VYPLATILO se!!!

Monika 06.08.2017

to moje tchyně porušila snad všechny pravidla a když ji něco řeknu,tak jsem nevděčná, protože ona mi přece pomáhá.

Marie K. Monika 06.08.2017

Moniko, připomeňte jí nějakým vhodným způsobem motto "vyžádaná rada, vyžádaná pomoc" a uvidíte, že to aspoň trochu pomůže. Já jsem to poradila kamarádce, která měla podobné starosti a pomohlo to, tchýně se stáhla. Držím palce M.

milan Monika 06.08.2017

tak se odstěhujte

Jitka 06.08.2017

Ráda bych jezdila k rodičům častěji, ale bydlíme od sebe asi 220 km daleko, tak se vídáme tak jednou za dva měsíce. Ne každý má štěstí, že má rodiče pár domů od sebe a prarodiče mají péči od dětí a zároveň občas pohlídají vnoučata. to my s manželem vůbec neznáme.

Enn Jitka 06.08.2017

To my mame obe "babicky"5km daleko. Bus k nam jezdi kazdych cca 15min a presto na syna kaslou. Tchyne prijede max.2x do mesice a moje mama jednou za 2-3mesice a to jen ze ma kolem cestu. Podotykam, ze muj syn je jediny vnoucek a tchyne v duchodu a mati pracuje na cast.uvazek 3 tydny v mesici. Tohle nepochopim. Deti jsou male jen jednou a ja jako mama si to chci maximalne uzit. Babci to evidentne vidi jinak a jsou pohodlne. Bohuzel.

Lucka Enn 07.08.2017

Ja mam jednu babicku (tchyni) 5km a druhou (mamu) 250km. Tchyne uprednostnuje 3 letou dceru svoji dcery, ta je u nich na hlidani pecena varena (cca 5h x 6 tydne). Ja tam chodim tak jednou do mesice (abych neobtezovala) a pohlidani jen v pripade ze musim k doktorovi (kdyz jsem mela jen dceru tak jsem ji brala k doktorovi sebou). Moje mama syna jeste nevidela a nema ani zajem ho videt. Byla jsem ochotna vlacet deti sama vlakem aby videli babicku ale kdyz nema potrebu je videt tak to nema cenu. Jsem na deti (3r a 9 mes) sama. Na stesti mi od zari pomuze skolka ;-)

Kat 06.08.2017

Trochu pravdy na tom je. Pokial si dobre pametam, vsetko zo zoznamu tak niak automaticky robila i moja babicka. A je pravda, ze sme kvoli tomu mali spolu skvely vztah. Dokonca tak dobry, ze ked som sa v 18tich odhodlala na prve milovanie s chlapcom, tak ona bola prva ktorej som sa s tym zverila a s nou som si i zasla na gynekologiu pro HA. Tak skvely a hlboky vztah sme spolu mali,. Dodnes, ked sa mi nieco v zivote stane, dobre i zle si ako prve pomyslim "toto musim povedat babke", a az potom si spomeniem, ze babka uz 12 rokov nie je na tomto svete.;*(

konatovka 06.08.2017

Nikdy jsem jako babička rodičům do ničeho nemluvila, vždy jsme se dohodli společně.;-)

Magdalena 06.08.2017

Tato pravidla celkem dodržuji. Ujela jsem jen dvakrát, a to s dárkem - koupila jsem odrážedlo. Čočka, které se mi za to dostalo, mně z dárků naprosto vyléčila. No a pak jsem kecala do výběru jména, když jsem upozornila, že zdrobnělina, kterou vybrali, bude během času vnučce spíš na obtíž a až jí bude sedmdesát, bude pro srandu králíkům. Tohle zabralo.

Jana S 06.08.2017

Hmmm, to by si měla přečíst moje tchýně. Ale stejně by nic nerespektovala. Moje dcera má zdravotní problémy, vrozenou vadu ledvin, kterou jí už 9 let úspěšně léčí v nemocnici a tchýně jí nosí všechno, co jí doktoři zakázali a prokazatelně jí nesvědčí (slané brambůrky, laciné uzeniny, ty nejhorší sladké sračky a podobně). A když se ozvu, že takhle ne, tak to dětem přinese zas a řekne jim, aby to před mámou schovaly a nic jí neříkaly. Je to na ránu.

Háňa Jana S 06.08.2017

9 let se úspěšně léčí. Tak jak to, že už není vyléšená ?

Jana 06.08.2017

Rodiče vychovávají a babičky rozmazlují,ale v mezích normy.Nekazím rodiči zavedený řád a nepodkopávám autoritu a taky se do ničeho nepletu.Vztahy nám perfektně fungují.Jak mezi dětmi,tak i vnoučaty.

Jarka Jana 06.08.2017

Ahoj,souhlasím.

květa 06.08.2017

rada nad zlato,pokud chcete mít své milé

Lenka 06.08.2017

Každý si může dělat, co chce... tyto rady stojí pěkně za prd.

phoebe Lenka 06.08.2017

No, Vy ale musíte být ukázková tchýně *6*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat