6 věcí, kterými můžete sama sebe překvapit, když otěhotníte

Těhotenství je sice zcela přirozený, ale na druhou stranu doslova „jiný“ stav. Nejenže se naše tělo nejrůzněji mění, ale navíc občas hormony a spol. pořádně zamíchají i s našimi zvyky, schopnostmi a vlastnostmi.

Čím tedy můžete zaskočit sebe samu, když jste těhotná?

1. Vegetariánka? Ehm...

Spousta žen může žít jako vegetariánka třeba 10 let, ale najednou otěhotní a přijde nekontrolovaná chuť na maso. Ano, může se to stát. Tyhle „chutě“ pak po porodu stejně rychle odezní, případně zůstanou v lehce pozměněné podobě (například žena i po těhotenství zvládne sníst bez problémů rybu nebo kuře).

2. Neskutečně vyvinutý čich

Touto schopností vybavila spoustu žen matka příroda – v rámci ochrany ženy a jejího nenarozeného dítěte dala do vínku těhotným zostřený čich. Důvod je jednoduchý, pokud nám něco nevoní, nesníme to. A protože nepříjemné pachy jsou spojeny často se zkaženým jídlem, brání nás naše vlastní tělo před otravou. Mimochodem, některé ženy, které čekají třeba druhé dítě a už podobnou věc zažily, zjistí, že jsou těhotné, ještě dřív, než si udělají test. Zkrátka najednou cítí všechny vůně i pachy.

3. Pořádně bláznivé sny

Sny se zdají každému člověku, ale hodně těhotných žen zažívá ve snech neskutečné věci. A bohužel ne vždy pozitivní. Spoustě se zdají živé sny o nebezpečných situacích, kdy je někdo ohrožuje na životě nebo jim chce nějak ublížit. Jiné se naopak ve snech vznášejí a všechno je barevné, bláznivé... I takhle si s námi hrají hormony.

4. Přehnaná pořádkumilovnost

S těhotenstvím se dostaví i instinkt „stavění hnízda“, tedy stav, kdy si žena začne chystat prostředí kolem sebe tak, aby co nejvíc vyhovovalo miminku, až se narodí. A tak přijde na řadu nejen nákup výbavičky a zařizování dětského pokoje, ale i další úpravy bytu (některé z pohledu partnera logické, některé již méně). Ovšem u některých těhotných je tento pud doprovázen i naprosto fanatickou touhou po pořádku, organizovanosti a čistotě (a upřímně, to je pro některé muže velmi náročné období). Naštěstí to po porodu odezní.

5. Přetahovaná o termostat

Zatímco až do těhotenství trápila spoustu žen spíše zimomřivost a doma s partnerem probíhaly pomalu hádky o tom, zda se otevře okno, případně zapne topení, najednou se role obrátí. Jako by jim zima nikdy nebyla, tyto ženy díky těhotenství získají úplně odlišnou termoregulaci a jsou to najednou ony, komu je pořád teplo.

6. Přívaly energie

Zatímco většina žen „vstupuje“ do těhotenství s představou nekonečné únavy a ospalosti, řada z nich je překvapená takovým množstvím energie, které v životě nezažily. Jistě, neznamená to, že by nevěděly, co je únava a nikdy se jim nechtělo spát, ale když jsou vzhůru, zvládnou toho víc než kdy jindy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat