Komentáře k článku

heenna 11.10.2016

no nevim

snegurka 28.09.2016

No comment

kamila76 14.04.2016

Proč ne!!!

škvor 11.04.2016

Příklad demagogie. Původně se jednalo o odmítnutí otcovství, které se označovalo jamo mužský potrat, nikoliv o potrat skutečný. Ale v anketě a zde je již o zabíjení plodu v těle ženy. Prostě manipulace.

muž 10.04.2016

Já bych to otočil, znám spoustu mužů jejichž přítelkyně ( i manželka ) udělala potrat bez zdravotních důvodů (nebo podobných ) přesto, že oni dítě chtěli. Byl bych pro možnost zákazu potratu mužem za předpokladu jeho 100% převzetí práv i povinností k dítěti, případně i povinnosti uhradit ženě náklady s dokončením těhotenství.

Zdravas 10.04.2016

Právo muža rozhodovať o prípadnom potrate by nemalo zaniknúť jedine v tom prípade, ak pred súložou oznámi partnerke, že súlož dokoná in vivo. A niet čo riešiť. S výnimkou skutočnosti, že by pri tomto prehlásení muža musel byť prítomný vierohodný svedok, napríklad notár. A už je čo riešiť.

adoptovana/ rozvraceni rodinnych hodnot je fakt peklo 09.04.2016

Pekna blbost, jestli jsem clanek dobre pochopila, nebyl by otec v rodnem listu. Kazde dite ma pravo vedet, kdo jsou jeho rodice. Hlavne pro pripad, mozneho otce rozsevace, ktery bude pouzivat "muzsky potrat" ke klidnemu plozeni bez nasledku 365 dni v roce......coz zena nemuze....a co riziko incestu v budoucnosti, az deti bez "otcu" dospeji......souhlasne prispevky zen nechapu. At se klidne damy vzdaji alimentu, v tom jim nikdo nebrani, ale nedat otce do rodneho listu je krajne nezodpovedne. Zkuste zodpovedne pouzivat antikoncepci, "inteligenti" a pak nebudou nechtene deti.

milm 09.04.2016

Mně to připadá velmi rozumné a logické, zejména když přihlédnu k chování některých matek, které muže pouze použijí, aby ukojily svoje pudy, zneužijí jeho city a následně si z něj za pomoci soudu udělají dojnou krávu.

Racek 09.04.2016

Vraždu nenarozeného dítěte nesmí učinit ani žena ani muž a muž je povinen, stejně jako žena, se o počaté dítě postarat. I Orel skalní má lépe chráněná vajíčka, než člověk.*10*

jose.pal 08.04.2016

Návrh mi nepřijde zas tak zvrácený, chtěla bych však podotknout, že anketa k článku je poněkud zvláštně formulovaná: zdá se, že se odkazuje na klasickou formu potratu (tedy faktické přerušení těhotenství), zatímco "mužský potrat" se zabývá pouze formální stránkou věci. Případnou reformulací otázky a hlavně nabízených odpovědí, které jsou právě tím, co způsobuje určitou zavádivost, by se podle mého názoru dosáhlo směrodatnějších výsledků.

Jirka 08.04.2016

Spíš myslím z opačné stránky. Ditě počali společně a tedy by o jeho osudu měli rozhodovat pouze společně, ne, že se to vlastně otce netýká a ten pouze čeká jestli matka nechá žít jeho dítě..

Eva K Jirka 10.04.2016

Sex si užívají oba, ale jen žena nese fyzické následky.Aby chlap rozhodoval, zda má žena jít na potrat, který má svá zdravotní rizika, je blbost.Jestli nechce mít nechtěné děti, tak ať se furt nevymlouvají, že kondom je nepohodlný....Oba nesou riziko těhotenství když jdou na věc a když antikoncepce selže, proč by si pak jen žena mě vyžrat všechny problémy...

MK 07.04.2016

Tak dle nadpisu mi to přišlo jako blbost, po přečtení článku se mi to zdá zajimavé, byt se spoustou much :-) .. ve skutečnosti nikdo nenutí ženu na potrat jít, ale oba dva by měli mít možnost volby, jestli dítě chtějí nebo ne .. a to jsem, žena a čerstvá matka :-)

Karate MK 10.04.2016

Nikdo ženu nenutí, hm, a když člověk kterého miluje, a je opravdu pro ni v životě tím nejdůležitějším řekne, já to dítě nechci, to bude konec mezi námi, tak tam moc možností k volbě není, jak se má rozhodnout když nechce ztratit opravdu milovanou osobu, ale ani nechce jít na potrat? není to vůbec lehká volba a ať se rozhodne jakkoli, je to rozhodnutí pro ni špatné, v každém případě něco ztratí, to je opravdu zlá volba, když muže opustí, bude se životem protloukat sama s miminkem a na duši hodně zraněná, když to podstoupí, zůstane s mužem, ale do smrti ji to bude strašit a bude s tím muset žít, že udělala něco co nechtěla, jen kvůli partnerovi.... i taková situace může nastat,.....jasně nikdo ji nenutí, ale život bude mít pokažený tak jako tak.....

Eva K. MK 10.04.2016

To by bylo ideální ale vyžadovalo by to naprostou kontrolu otěhotnění.100 % a nezávadnou antikonpci.Ale to je scifi.V normální praxi by to znamenalo, že když chlap dítě nechce, žena musí o dítě přijít i když ho chce.Tedy zabít své dítě, jít na zdrav.riskantní zákrok. Na druhé straně, kdyby ho nechtěla a on ano, tak musí kvůli němu podstoupit všechny neřesti a rizika těhotenství aniž by chtěla.Prostě ten chlap použije její tělo jako inkubátor? To je přeci blbost.Je to její tělo a ona nese rizika.Chlap si užije, daruje sperma a tím to pro něj končí.Dalo by se diskutovat a výši alimentů, ale rozhodně ne o tom, aby si chlap mohl vynutit potrat nebo na druhou stranu těhotenství proti vůli ženy.Stejně tak, jak v případě sexu bere na sebe žena riziko, že bude svobodnou matkou, tak stejnak chlap bere na sebe riziko, že bude otec a bude třeba něco platit....Holt když si chtějí užívat tak se s tímhle musí smířit.

verrca 07.04.2016

*7*

Já jsem pro, aby se konečně zavedla i nějaká mužská antikoncepce (tedy kromě kondomu). My do sebe cpeme tabletky, injekce, nitroděložní tělíska, a oni jsou stále v pohodě. Ať si to zkusí i oni.

Kamejka Kamila.Kalašová 10.04.2016

Souhlasím s Vaším názorem, přesně tak. Znám spoustu mužů co by si chtěli užívat, ale ani ten kondom si nechtějí vzít, a děti nechtějí, jejich manželky by třeba děti už chtěly, ale protože oni ne, tak do sebe ládují vesele prášky a naivně čekají, že se ti jejich panáčkové jednou rozmyslí, ničí si zdraví hormony, a po nějaké době pak i třeba ztratí možnost otěhotnět. Znám i pár lidí, u nichž je to asi tak: on sex ano a hodně, ona nemá o toto vůbec zájem, vyznává jiné hodnoty než jen sex, on chránit se nechce, ona se tedy na jeho přání chrání, on děti nechce, ona ano, pak dojde k nečekané události, ona otěhotní, a on ji pošle na potrat, jinak bude konec vztahu, i takoví lidé jsou a není jich málo, a tohle se mi opravdu nelíbí.

OMG 10.03.2016

Když už rovný práva, tak rovný práva i s chlupama, ne bolševické všichni jsou si rovni ale někteří jsou si rovnější že ano dámy. Až z toho budou průsery, třeba některé strong and independant dámy trošku uklidní TESTOSTERON. Pokud teda vůbec děti budou mít a neodnesou to jako obvykle obyčejné ženské.

Maty 10.03.2016

Tohle je velmi citlivé téma :(.

vivi11 10.03.2016

měli by se dohodnout...

benca 09.03.2016

zena sa musi aj tak nakoniec rozhodnut sama

deeana 09.03.2016

dovedu si představit, že by to takto fungovalo

konatovka 09.03.2016

Muži mají právo se vyjádřit, ale hlavní rozhodnutí by mělo být na ženě.*1*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat