Těhotenství a krása. Jak se ovlivňují?

Říká se, že těhotná žena prostě rozkvete a vyzařuje zvláštní, neodolatelnou a téměř nedotknutelnou krásu. A je to naprostá pravda. Ale jak onen „požehnaný“ stav opravdu ovlivňuje naši krásu?

Není třeba si nic nalhávat – v některých aspektech těhotenství naší kráse opravdu prospívá, jinde nám trochu ubírá. Kde konkrétně?

Těhotenství jako nepřítel: Strie

Jak nám v těhotenství roste bříško, pokožka na něm se napíná a je extrémně namáhaná. A to může vyústit ve vznik strií. Na trhu je spousta krémů a olejů, jež jejich objevení mají zamezit, ale upřímně řečeno – žádná studie nikdy nepotvrdila jejich efekt na prevenci strií. Nicméně pravdou je, že rozhodně neublíží. Minimálně pomohou kůži, aby byla pružnější a hydratovaná.

Těhotenství jako přítel: Vlasy

Během „jiného stavu“ budete mít nejkrásnější vlasy svého života. Jak to? Vděčíme za to hormonům, především estrogenu, kterého naše tělo produkuje velké množství. Díky němu vlasy září, rostou jak divé a téměř nevypadávají.

Těhotenství jako nepřítel: Problematická pokožka

Především během prvního trimestru se může stát, že vaše pokožka bude zažívat těžké časy. Především pokud jste s ní měla občas potíže ještě před těhotenstvím (především v období kolem vaší menstruace). Na vině jsou – jak jinak – hormony. Také se budete mnohem více potit. Návaly horka vás budou provázet po celý den.

Těhotenství jako přítel: Proměněná ňadra

I velmi drobné ženy  během těhotenství zažijí, jaké to je, když mají opravdu naditý dekolt (vnadné ženy tato skutečnost naopak nejspíš příliš nepotěší). Kdo ale bude rozhodně nadšený, jsou naši milí pánové. Mimochodem, v těhotenství projdou změnou i vaše bradavky – zvětší se, často i ztmavnou (a mezi námi, i to se mužům náramně líbí).

Těhotenství jako nepřítel: Viditelné žíly

Těhotenství ovlivní i náš vaskulární systém – cévy se rozšíří a jsou mnohem viditelnější. Také občas budete vypadat, že se v jednom kuse červenáte. Po porodu se vše zas vrátí do normálu, nebojte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat