7 z 10 rodičů má jednoho z potomků raději. Kterého?

Sedm z deseti rodičů přizná, že má jednoho z potomků raději než ostatní. Oblíbenci jsou však tajemstvím matek a otců, mezi nimi to však přizná anonymně čtyřiasedmdesát respektive sedmdesát procent. Přitom nejčastěji je favoritem rodičů právě prvorozený potomek.

Sociologové z University of California provedli experimentální výzkumy, v nichž prokázali, že prvorození potomci dostávají častěji výjimečnou péči, které se už netěší mladší. Většina rodičů upřednostňuje toho prvorozeného.

„Byla jsem výsledky trochu překvapená. Podle naší hypotézy by měli být starší sourozenci více postiženi svým statusem,“ uvedla autorka výzkumu profesorka Katherine Congerová s tím, že předsudek o nejmladším a tudíž nerozmazlovanějším z potomků neplatí.

První dítě dosahuje logicky jako první úspěchů ve škole, sportu a životě. Proto jsou mnohdy úspěchy jeho mladších sourozenců vnímány rodiči s menším nadšením. Naopak nejmladší sourozenci ve výzkumu nejčastěji uváděli snížené sebevědomí kvůli srovnávání se staršími bratry a sestrami, kteří nastavili vysoké laťky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat