Trápí vás silná těhotenská nevolnost? Narodí se holka!

Ne, že by žena mající silné ranní nevolnosti nemohla porodit syna. Ale pokud trpí extrémní formou tohoto projevu na počátku těhotenství, je pravděpodobnější, že nosí pod srdcem holčičku. Švédští porodníci tvrdí, že hyperemesis gravidarum se mnohem častěji vyskytuje na počátku těhotenství ženského plodu.

Vychází to z analýzy 1,65 milionu těhotenství. Ženy trpící silnou ranní nevolností častěji porodí dívku. A může za to také fakt, že rodičky trpící hyperemesis gravidarum ve třetině případů potratí. Častější jsou přitom potraty chlapců než dívek.

Ekologický zákon Triverse-Willarda tvrdí, že savci (včetně člověka) plodí spíš samce (muže) v časech příznivých a samice (ženy) v časech nepříznivých. Mužský plod je méně životaschopný a tudíž má v těžkých časech ještě menší šanci na přežití.

Autoři studie neznali pohlaví potracených plodů, ale pokud to byl převážně mužský plod, mohlo by to vysvětlit evoluční teorii,“ uvedla doktorka Lena Edlundová z Columbia University v New Yorku, která na výzkumu spolupracovala.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat