Jablka jsou skutečně zázračná. Hlavně pro děti s průjmy

Už po staletí léčitelé a lékaři dobře vědí, že jablko je mezi všemi druhy ovoce skutečně tím nejvýjimečnějším. Ne nadarmo se říká, že kdo sní denně jedno jablko, nemocí se nemusí bát. Vědci z Kanady teď ale zjistili, že může skvěle pomáhat také u dětí často trpících gastroenteritidou provázenou zvracením a průjmy. Dítě bývá dehydratované a ředěný jablečný džus mu tekutiny dodá nejrychleji a trávení zklidní nejlépe. Dokonce lépe než v lékárnách prodávané rehydratační přípravky.

„V mnoha zemích s vysokými příjmy může být ředěný jablečný džus vhodnou náhradou roztoků s elektrolyty, když dítě trpí mírnou formou gastroenteritidy a není závažně dehydratováno,“ tvrdí doktor Stephen Freedman z University of Calgary.

V experimentálním výzkumu zjistil, že džus ředěný vodou jedna ku jedné uklidní trávení dítěte rychleji. Po podání ředěného jablečného džusu méně dětí muselo vyhledat pomoc lékaře či přímo navštívit nemocnici kvůli dehydrataci.

„U dětí, které trpěly mírnou formou gastroenteritidy a minimální dehydratací, došlo ve srovnání s podáním konvenčních elektrolytových nápojů vzácněji k selhání léčby, když jim byl podán ředěný jablečný džus jako náhrada ztracených tekutin,“ dodal doktor Freedman.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat