7 znamení, že ještě nejste připravena na mateřství

Přemýšlíte, jestli už nadešel ten čas, kdy na sebe převezmete závazek v podobě mateřství? Pak jsou následující řádky určeny právě vám.

Nenabízíme vám ale výčet znamení, že jste připravená stát se maminkou, ale právě naopak. Pokud se najdete v těchto větách, je to jasným znamením, že byste si ještě rodinu pořizovat neměla.

Znamení č. 1: Nejdůležitějším člověkem ve vašem životě jste vy

Na tom samozřejmě není nic špatného – ale pokud chcete, aby to tak ještě nějakou dobu vydrželo, dítě by vám tyto plány naprosto převrátilo. Jestliže máte pocit, že byste se příchodem dítěte musela vzdát důležitých věcí, pak na něj nejste připravena.

Znamení č. 2: Nejste zajištěná

Není třeba předstírat, že rodina nepotřebuje i materiální zázemí. A nemáme na mysli jen peníze. Ale například vyřešenou situaci ohledně bydlení či zaměstnání. Pamatujte, že pokud máte potíže postarat se v tomto ohledu o sebe, dítě vám situaci jen ztíží.

Znamení č. 3: Nemáte ráda děti

Některé ženy zkrátka nemají k dětem pozitivní vztah. Tak to prostě je a není třeba se za to stydět – nejste kvůli tomu o nic horším člověkem než ženy, jež sní o rozvětvené rodině. Nenechte se k rodičovství nutit. Pokud se váš postoj k dětem nezmění, nebyla byste šťastná ani vy, ani váš potomek.

Znamení č. 4: Jste „posedlá“ dokonalou postavou

Představa byť malého špíčku vás znervózňuje, postavu si hlídáte jako ostříž a obraz, jak se vaše tělo zakulacuje kvůli těhotenství, ve vás vyvolává panickou úzkost.

Znamení č. 5: Máte ráda samotu

Shon, hluk, společnost mnoha lidí – že to není váš šálek čaje? Pak vězte, že s mateřstvím přijde i životní etapa, během níž nebudete ani na chvilku sama. Vždy bude váš čas patřit někomu jinému. Nejste-li na to připravena, nejste připravena ani na mateřství.

Znamení č. 6: Jste perfekcionistka

Máte ráda řád a pořádek, naprostou čistotu, život máte naplánovaný den po dni v diáři a nečekané situace vás vyvádějí z konceptu? Pak vězte, že dítě vám do života přinese nějaký ten chaos. Nejste na to připravena? Pak si zatím dítě nepořizujte.

Znamení č. 7: Nejste připravena vzdát se pozornosti svých rodičů

Připravte se na to, že jakmile se stanete matkou a vaši rodiče se promění v babičku s dědečkem, bude jejich pozornost zcela soustředěna na vnoučátko. Jednou budete také taková. Jenže možná ještě nejste připravena na to, že v životě svých rodičů nebudete najednou tou nejdůležitější (což samozřejmě stále budete, ale nebude to na první ohled patrné).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat