Stresovaný otec? Takhle ovlivní své děti!

Otcové můžou velmi negativně ovlivnit vývoj svých potomků, pokud trpí nadměrným stresem a tuto zátěž v rodině ventilují navenek negativním chováním. Zvláště u chlapců pak dochází pod vlivem takového otce ke zpomalení vývoje a zhoršení rozvoje jazykových dovedností.

Pokud rodičovství přidává mužům další stres v každodenním životě, pak se jejich děti chovají hůře a mají potíže samy se sebou. Také u nich hrozí více deprese a to kvůli pomalejšímu emocionálnímu vývoji. Stres rodičů a zvláště otců zhoršuje schopnost udržovat pozornost a učit se novým věcem u batolat a předškolních dětí.

„Malí chlapci mají tendenci projevovat horší jazykové dovednosti, pokud jejich otcové trpí chronickým stresem,“ tvrdí autoři z Michigan State University.

Moderní doba a pracovní nasazení většinou extrémní stres přinášejí s sebou. Otcové zabývající se příliš vlastní nepohodou a neustálým tlakem zvnějšku nemají jednoduše na děti čas a rodičovské povinnosti pro ně představují další nepříjemnou zátěž. Muži ale také většinou neumějí vyhledat pomoc, když nadměrný stres psychicky nezvládají.

„Časy se změnily. Stále více otců zůstává s dětmi doma nebo se přímo účastní výchovy. Muži by ale neměli trpět pocitem, že jsou méně mužní, když vyhledají pomoc. Pro děti jsou velmi důležití, ale musejí být v pohodě a naučit se pečovat také o svou psychiku,“ radí autorka výzkumu doktorka Tamesha Harewoodová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat