Cestování se psem? Víme, jak na to

Chystáte se na letošní dovolenou i se psím miláčkem? Cestování se psem v autě nemusí být problém – stačí se jen dobře připravit. Máme pro vás pár tipů, které usnadní život vám i vašemu pejskovi.

„Pokud plánujete delší cestu, vyzkoušejte si nanečisto, jak pes cestování v autě snáší. Abyste nezjistili, že zrovna váš mazlíček zvrací za každou druhou zatáčkou, až ve chvíli, kdy plně naložení zavazadly uháníte přes půl Evropy,” doporučuje Tereza Inemanová z oddělení chovatelských potřeb MALL.CZ.

1.    Bezpečnost pro vás i psa především

Aniž bychom chtěli strašit zákony, měli byste vědět, že silniční zákon ukládá pro cestování se psem jisté povinnosti. Každý řidič musí zvíře zajistit, aby nezasahovalo do řízení auta a neohrožovalo kohokoli uvnitř vozu ani bezpečnost silničního provozu.

Pes by tak rozhodně neměl za jízdy lézt přes sedačky nebo prolézat řidičovi pod nohy. Naštěstí existuje řada vychytávek, jak pejska zajistit, aniž by při jízdě jakkoliv trpěl.

Oblíbenou a nenákladnou pomůckou jsou ochranné sítě. Síť se připevní za přední sedadla a zabrání psovi v poskakování po řidičově hlavě.


Tip: Vnitřní ochranná síť Mikra, prodává MALL.CZ za 449 Kč.

Dalším jednoduchým způsobem, jak pejska udržet na místě, jsou bezpečnostní autopásy. Do těch psa „zakšírujete“ a k sedadlu ho připoutáte díky úchytu pro klasické automobilové pásy. Máte tak jistotu, že vás zvíře nebude rozptylovat při řízení, navíc pás chrání psa i vás v případě náhlého zastavení vozu.


Tip: Bezpečnostní autopás GreenDog (na MALL.CZ od 359 Kč) a k němu Dog Safety Belt za 259 Kč (MALL.CZ).

„Praktické pro přepravu chlupatých miláčků jsou rovněž ochranné přehozy. Ty chrání auto před znečištěním a některé díky otvoru umožňují připnutí psa bezpečnostními pásy,” doporučuje Tereza Inemanová.


Náš tip: Ochranný potah Nobby, prodává MALL.CZ za 1029 Kč.

Pro menší plemena jsou vhodné také přepravky. Ty jsou k dostání v různých velikostech a k sedadlu je můžete jednoduše upevnit standardními bezpečnostními pásy. Pokud cestujete s větším psem, možná by se vám mohly hodit transportní klece, které slouží pro bezpečný převoz psa v zavazadlovém prostoru.

2.    Před cestou

Splňuje výbava auta bezpečnostní požadavky? Zaměřte si na zvíře samotné, abyste mu v autě zajistili maximální komfort.
Pejska před cestou raději nekrmte, a pokud mu hrozí při cestování nevolnosti, poraďte se s veterinářem ohledně vhodných léků proti zvracení. Léky podejte včas před jízdou a psa rovněž důkladně vyvenčete. Ušetříte si zbytečné komplikace.

„Do auta nezapomeňte přibalit tekutiny pro psa a také oblíbenou stravu, pokud bude cesta delší. Lepší je však jídlo psovi během jízdy nepodávat. Hodit se mohou i vlhčené ubrousky,” radí Tereza Inemanová.

3.    Dělejte zastávky

Vyrážíte? Stejně jako se potřebujete protáhnout vy, dopřejte pravidelné proběhnutí i svému pejskovi. Venčícími zastávkami každou hodinu nemůžete nic pokazit a váš pes zastávky ocení. I v těchto situacích vám skvěle poslouží bezpečnostní pásy – zajistí totiž, že vám pes nečekaně nevyskočí ze zadního sedadla, třeba pod okolo jedoucí auto… Psa také nikdy nenechávejte čekat samotného ve stojícím autě. To se v teplém počasí mění ve skleník, kde pes trpí.

Přečteno? Přejeme šťastnou cestu!






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat