Tipy a triky jak se zbavit mravenců v domě

Udělali si mravenci z vašeho domu, chaty či chalupy dálnici? Kdykoli necháte jídlo na stole či lince, v momentě je v obležení černých mrňavých potvůrek? Poradíme vám, jak na ně.

Nemá smysl se jich snažit zbavit násilím. Zběsilé plácání a snaha o jejich brutální likvidaci se mine účinkem. Je to předem prohraný boj. I když jsou nepoměrně menší, prostě nad vámi vždy zvítězí. Když se smíříte s tímto faktem, nejen, že se vám dost uleví, ale pak je ten správný čas na boj. Ovšem musíte být vynalézaví.

Mravenci nevyhledávají lidská obydlí cíleně. Většinou do něj zamíří při hledání potravy v podstatě omylem. Ovšem jakmile zjistí, že je zde dostatek potravy, klidně si k vám přestěhují celé hnízdo.

Poznejte protivníka

Mravenec je velmi chytré stvoření. Pokud jste zvolili v boji s mravenci jed, který dělnice, které shánějí potravu,donesou do mraveniště, nakrmí ostatní a oni zemřou, můžete být úspěšní. Ovšem pouze v případě, že jed nebude účinkovat hned. Pokud ano a mravenci začnou hynout, ostatní přestanou od dělnic přijímat potravu.

Základem je prevence

Když jim nebudete nechávat nic, co by mohli sníst, opustí vaše obydlí. To ovšem znamená, že budete mít veškeré potraviny v uzavíratelných, pokud možno skleněných, dózách. Papírový obal s cukrem mravenci hravě rozkoušou.

Takže pozor na skladování potravin. Ale nejen to, mravenci si pochutnají na drobečcích spadlých na zem, či za sporák. Mravenci mají totiž velmi citlivý čich a cítí potravu na dálku. Pak už je na prevenci pozdě, jakmile jednou zjistí, že je ve vašem obydlí zdroj potravy, začíná boj kdo s koho.

Rozhodně nepodceňujte ani vstupní brány. Nejčastěji přicházejí oknem a pod parapetem, zkontrolujte raději jejich utěsnění.

Tipy a triky našich uživatelek

Pokud ještě nemáte svůj vlastní osvědčený recept na boj s mrňavými protivníky, inspirujte se. Všechny metody spoléhají na fakt, že mají mravenci velmi citlivý čich. Pokuste se je tedy odpudit vůněmi.

• Mravenci nesnášejí vůni skořice, majoránky, hřebíčku, bazalky, máty a prášku do pečiva. Zkuste je rozsypat mravencům do cesty a uvidíte.
• Stejně by mělo fungovat, pokud nasypete do mravenčích cestiček pepř, kuchyňskou sůl nebo pálivou papriku.
• Všechna místa, kde se mravenci pohybují, vytírejte pravidelně octovou vodou.
• Mravence prý spolehlivě odpudí osolený celer posypaný skořicí.
• Smrtelné je prý pro ně droždí posypané cukrem. Mravenci je sežerou, v jejich útlých tělíčkách začne kvasit a oni uhynou.
• Vypozorujte, kudy se k vám dostávají, a díry zamažte silikonem, acetonovým lepidlem či zubní pastou.
• Savem pravidelně vytírejte všechny podlahy.
• Můžete zkusit metodu vysavače, prostě je vysajte.

Chemie

Tu si nechte vždy jako poslední variantu. Existuje mnoho chemických způsobů, jak se jich zbavit. Jaké jsou, si můžete přečíst již příští středu.

Máte i vy nějaký vámi vyzkoušený a osvědčený způsob, jak se zbavit mravenců? Napište na redakce@bety.cz a my jej zveřejníme.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat