Váš vztah s tchyní nemusí připomínat bitevní pole

Zatímco některé ženy mají svou tchyni jako skutečnou druhou mámu, jiné s partnerovou matkou neustále bojují. A střídavě vyhrávají a prohrávají. Přitom taková situace není nutná!

Jak zachovat vztah s tchyní alespoň v mezích slušnosti a při určité míře vzájemného respektu?

Nepřemáhejte se

Že jste si s tchyní od prvního setkání nepadla zrovna kolem krku? To se stává. A je to přirozené. Lidé se musejí vzájemně poznat, aby mohli zjistit, co k sobě vlastně cítí, a začít na svém vzájemném vztahu pracovat.

Samozřejmě to neznamená, že byste k partnerově matce měla přistupovat chladně nebo přezíravě, zkrátka se snažte zachovat přívětivou tvář a úsměv. Spousta žen se cítí provinile, že si s tchyní hned „nesedly“. A z toho může pramenit jejich nespokojenost, která narušuje vztah s partnerovou maminkou od samého počátku. Nenechte se přemoci prvním dojmem!

Ignorujte kritiku

Utrousila maminka vašeho partnera nepříliš lichotivou poznámku o tom, jak vychováváte své děti, kolik času věnujete práci, jak uklízíte…? Neberte si to osobně, vy přeci nepotřebujete, aby vám někdo říkal, jak máte žít nebo přistupovat ke svým vlastním potomkům.

Na kritiku nijak zvlášť nereagujte, prostě se ji snažte ignorovat. Zpočátku to možná půjde docela těžko, ale zvládnete to. Však i tchyně po čase pozná, že takové řeči jsou naprosto zbytečné. A existuje vysoká pravděpodobnost, že si kritické poznámky nechá pro sebe.

Mějte v zásobě kamarádku

Určitě nejste jediná, kdo nemá s vlastní tchyní zrovna na růžích ustláno. Mezi svými kamarádkami jistě najdete spřízněnou duši. Ta vám pomůže nejen situaci probrat a tím vás zbavit vzteku či frustrace, ale může vám pomoci i na dálku.

Opět jste si vyslechla od partnerovy maminky něco „milého“? Vezměte telefon a napište kamarádce SMS zprávu, ve které jí sdělíte, co se stalo. Vám se uleví. A navíc v případné odpovědi získáte okamžitou podporu, takže si nebudete připadat a své problémy tak sama.

Promluvte si s partnerem

Než svému milému začnete vykládat, jak strašnou má matku a jak se má příště chovat, abyste nemusela snášet její „roztomilosti“, zastavte se. Nikdy nechtějte po partnerovi, aby si musel vybrat mezi vámi a svou matkou. Pro něho je to neřešitelná situace. Na jedné straně žena, která ho vychovala a chová k němu bezmeznou lásku, a na straně druhé žena, jež je jeho milovanou životní partnerkou a matkou jeho dětí.

Spíš se svému muži snažte vysvětlit situaci. Řekněte mu, jak se cítíte a proč máte k jeho matce tak rezervovaný vztah. Nenuťte ho, aby si vybral, na čí stranu se postavit. Ale rozhodně mu netajte, pokud dojde k problému.

Najděte společné (pozitivní) téma

Máte pocit, že se svou tchyní nemáte vůbec, ale vůbec nic společného? Ale máte. Oba milujete stejného muže. Ano, jejího syna. A to je téma, které vás spojuje. Když před ní pochválíte svého partnera, vlastně jí skládáte kompliment, jak dobře ho vychovala. Tak toho využijte. Kdo jiný už by vás měl sblížit?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat