Jak zvládat každodenní rodinné večeře: Plánujte a zásobte se

Znáte to – přiběhnete z práce, cestou vyzvednete děti ze školy, dorazíte domů, začnete řešit úkoly a do toho máte rychle vymyslet a uvařit teplou večeři. Není divu, že v takovém shonu dojde nejen čas, ale i nápady. Jak se z toho nezbláznit?

Spousta žen (ale stále častěji i mužů) se snaží dopřát své rodině i přes týden teplé večeře – tedy alespoň dokud jsou děti malé. Jenže v dnešním tempu je to stále složitější. Co s tím?

Plánujte, plánujte, plánujte

Také se smějete při scénách z Pelíšků, ve kterých maminka v podání Simony Stašové společně s Miroslavem Donutilem připravují jídelníček? Pak vězte, že tahle vtipná scéna klidně může být jakousi inspirací. Sednout si o víkendu s papírem a tužkou a vymyslet večeři na každý den vám může v pracovní dny ušetřit spoustu starostí. Pěkně si všechno rozepište!

Nepodceňte zásoby

Naše maminky a babičky moc dobře věděly, proč mají spíže a lednice plné nejrůznějších trvanlivých potravin. Zkrátka měly po ruce vše, co je potřeba k rychlému vykouzlení nějakého toho kulinářského počinu. Rýže, těstoviny, mouka, ale také zelenina, koření nebo mražené potraviny jsou zkrátka základem každé kuchyně.

Zaplňte mrazák

A když už jsme nakousli zásoby – využijte na maximum mrazák! Dají se v něm uchovávat nejen suroviny (jako zmíněná mražená zelenina), ale také již hotové pokrmy. Ty oceníte především ve chvílích, kdy se zdržíte v práci a na vaření už nebude ani pomyšlení (o čase nemluvě). Prostě vyndáte potřebný počet porcí z mrazáku a za pár minut je večeře na stole.

Připravte si přílohy

Některé pokrmy – respektive jejich části – si můžete také pohodlně připravit dopředu. Například uvařené těstoviny či rýži můžete jednoduše vyndat z lednice a proměnit s několika dalšími ingrediencemi v dokonalý pokrm. Navíc když jich uvaříte víc, máte základ alespoň dvou jídel (tak třeba v pondělí budou těstoviny s rajčatovou omáčkou a ve čtvrtek s bylinkovým pestem).

Z jednoho hrnce

Ani mytí hory nádobí po vaření není činností, na kterou máme v pracovní dny dostatek času. Co s tím? Nastudujte si několik receptů „z jednoho hrnce“. Jsou snadné, rychlé, a co víc, opravdu při nich mnoho nádobí nenašpiníte! Podobně můžete využít troubu – prostě do ní dejte péct na jeden pekáč maso i přílohu (například pečené kuče s pečenou zeleninou či bramborami potěší celou rodinu).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat