I alergikovi můžete pořídit mazlíčka. Jen musíte dobře vybírat

Představy mnoha rodin o zvířecím mazlíčkovi, který bude skvělým společníkem pro děti a který je naučí odpovědnosti, mnohdy nabourá alergie některého z členů. Co teď? Ani alergici se snu o domácím miláčkovi nemusejí vzdávat!

Která zvířata jsou pro alergiky těmi nejlepšími mazlíčky?

Štěkající kamarád

Ano, i některá psí plemena jsou pro alergiky vhodná. Která?

Kerry blue teriér

Tenhle pejsek má úžasnou výhodu v tom, že prakticky nepelichá. Díky tomu se do prostředí dostává mnohem méně alergenů, než je tomu u „běžných“ psích plemen.

Pudl

Díky své kudrnaté srsti nemá podsadu, což znamená méně alergenů v prostředí. I když pelichá, většinou se srst udrží na jeho těle. Takže žádné chomáče po celém bytě nehrozí!

Křeček

Má sice srst, takže silným alergikům by při kontaktu mohl dělat potíže, ale vzhledem ke své velikosti a také faktu, že je většinou zavřený k teráriu a nepobíhá volně po bytě, mnoho alergenů nerozvíří. A děti tohle malé roztomilé zvířátko prostě milují (a co si budeme namlouvat - nejen děti).

Andulka

Nepodceňujte tohoto malého barevného ptáčka! Andulky jsou velmi chytré a společenské, takže se z nich stávají skvělí zvířecí kamarádi. A v porovnání s většímu druhy papoušků neprodukují tolik alergenů.

Kočka sphynx

Bezsrsté kočky, k nimž patří právě plemeno shynx, stoupají v oblíbenosti nejen kvůli zvyšujícímu se počtu alergiků. Jsou roztomilé, společenské a velmi chytré. Pro alergické milovníky koček jsou skvělými mazlíčky!

Krátkosrstý zakrslý králík

Lidé s mírnou alergií si mohou pořídit i malého králíčka – za předpokladu, že nemá dlouhou srst! Krátkosrstí králíci nepředstavují takovou zátěž. Navíc jsou společenští a děti je prostě zbožňují.

Gekon

Gekoni nemají srst a jsou poměrně nenároční. A to z nich tvoří skvělé mazlíčky nejen pro alergiky. Navíc jsou roztomilí, takže i lidé, kteří jsou k ještěrkám a spol. skeptičtí, jejich kouzlu jistě propadnou.

Žába

Nemůžete mít tradičního mazlíčka? Pak si pořiďte nějakého netradičního! Ano, mluvíme o žábě. Možná se s ní nepomazlíte jako s kočkou nebo se psem, ale věřte, že i pozorovat ji v teráriu či akváriu je zábava. A péči o ni zvládnou také začátečníci!






Celkem 11 komentářů

Král
14.10.2022
Neznámý
24.11.2020
ovace
16.05.2017
Siraellen
15.05.2017

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat