Atopická pokožka u nejmenších. Jak o ni pečovat?

04.08.2017 | Děti a rodina

Atopický ekzém je jedním z nejrozšířenějších kožních onemocnění u dětí, často se vyskytuje již u velmi malých miminek. Péče o atopickou pokožku je plná nástrah, na které je třeba se připravit. Jak na ni?

Atopický ekzém se u dětí vyskytuje již okolo 3. měsíce věku (někdy i dříve) a nejčastěji se z obličeje šíří po celém těle. Pokožka miminka je v postižených místech zarudlá, napnutá, suchá a miminko velmi svědí. Právě to bývá u dětí příčinou neklidu (aby ne – i dospělého člověka dokáže vytrvalé svědění pořádně vyvést z míry, natož takového drobečka). Navíc hrozí, že se prostřednictvím škrábané kůže dostane do pokožky miminka infekce.

Co s ním?

Jak v péči o atopickou pokožku u dětí postupovat? Na výskyt ekzému má vliv řada okolností. Tak například...

Výživa


Čisticí a zklidňující olej Mixa Atopiance pomáhá v boji s atopickou pokožkou u nejmenších.

Dejte pozor na dráždivé potraviny – ty mohou u dítěte ekzém zhoršit či vyvolat jeho opětovné objevení. Miminko byste měla nejméně do 6 měsíců věku kojit a poté volit především hypoalergenní výživu a potraviny.

Oblečení

Volte u miminka oblečení ze savých a prodyšných materiálů (ideální je například bavlna), které zabrání pocení děťátka. Oblečení také perte v nedráždivých prostředcích a pečlivě máchejte.

Mazat, mazat, mazat

Atopická pokožka by neměla být nikdy vysušená, proto by se miminka s ekzémem neměla podle odborníků koupat každý den. Nejen po koupání pak kůži dítěte pořádně promazejte vhodným přípravkem. Neomezujte se jen na partie postižené ekzémem, promazávejte pravidelně pokožku na celém těle.

Účinná pomoc a úleva

Také máte doma děťátko s extrémně citlivou, vysušenou a atopickou pokožkou? Pak mu jistě uleví zklidňující tělové mléko a čisticí olej Mixa Atopiance! Právě tyto dva produkty měly možnost otestovat naše testerky a jejich ratolesti. Jak se tělové mléko a olej od Mixa osvědčily?


Také zklidňující tělové mléko Mixa Atopiance mělo u našich testerek a jejich miminek s atopickou pokožkou velký úspěch.

Líbí se mi dávkování pumpičkou, čisticí olejíček pěkně napění a dobře myje, s tělovým mlékem jsem mooc spokojená, synův ekzém na bříšku úplně zmizel..a to jsem předtím vyzkoušela kde co! Značku Mixa mám čím dál více v oblibě a určitě vyzkouším i jiné výrobky této značky,“ napsala testerka JaniikaS.

Mixa je super nenechává mastnou pokožku. Celá rodina trpíme atopickým ekzémem, takže u nás je celkem vytížen. Po pár namazánich zarudlé fleky zmizely. A čisticí olej je taky super  hlavně ty jemné vlásky potom,“ popsala testerka Anett88.

Sprchový olej je naprostá bomba. Využívám ho i já, a to místo šamponu, a nikdy jsem neměla tak hezké vlasy. Tělové mléko se pro mě hůře rozmazává. Dětem sedí, což je s atopickou pokožkou výhra. Sprchový olej budu v budoucnu určitě kupovat dál,“ svěřila se alenka901.

Syn trpí od narození na velmi suchou svědivou pokožku. Od dětské lékařky jsme vyzkoušeli plno krémů a mastí a nic nám nepomáhalo. Díky těmto přípravkům, které jsme dostali na testování se pokožka zklidnila, suchá místa mizí a syn se přestal konečně škrábat,“ měla radost testerka katyjones.

Mám vnoučka, který odmalička trpí na ekzémy, vyzkoušeli jsme více výrobků, zdá se, že tyto pomáhají. Čisticí a zklidňující olej Mixa baby krásně voní, pěkně umývá, pokožka není po umytí podrážděná. Pumpičkové dávkování je super. Zklidňující tělové mléko se krásně roztírá, vstřebává, pokožka nezůstává mastná. Jsem s výrobky moc spokojená,“ neskrývala nadšení testerka rosalie.

Hodnocení všech testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat