Komentáře k článku

vivi11 09.08.2017

Tenkrát jsem to nějak neřešila :-)

Vladimír 09.08.2017

To jako opravdu sklenice pasterizovaného mléka? Mnohem zajímavější zdroje vápníku jsou například v datlích a máku. V pasterizovaném kravském mléku je tak leda 💩

Šárka Vladimír 09.08.2017

V máku a datlích sice vápník je, ale je mnohem méně dostupný pro tělo. V mléku je vápník, který tělo dostane a vstřebá, na rozdíl od máku. Toho byste stejně musel sníst obrovské množství, abyste přijal tolik vápníku jako ze sklenice mléka.

Vladimír Šárka 10.08.2017

Ano, v současné době probíhá v české republice kampaň na mléko. Méně se prodává a je drahé. Zkuste se nejprve sama obohatit informacemi o využití vápníku pro lidské tělo, než budete tuto ideu vědomě či nevědomě šířit dál. Zjistěte si něco o tzv. vápníkovém paradoxu a prokázaný fakt, že v zemích s vysokým příjmem vápníku z mléka existuje vysoký podíl zlomenin a případů řídnutí kostí. Souvisí to především s nadměrným příjmem živočišných bílkovin a cukrů, které během trávení okyselují organismus a tělo musí pro nastavení rovnováhy využít vápníkové rezervy. Skutečná potřeba vápníku souvisí s celkovou skladbou jídelníčku a rozhodně to nevyřeší jedna sklenice pasterizovaného mléka denně. Obsah vápníku ve 100 g máku je 1400 mg Obsah vápníku ve 100 g mléka je 125 mg

glady 09.08.2017

za mého těhotenství jsme takové návody neměly;-)

konatovka 09.08.2017

Rodila jsem před 45ti lety a tyto informace nikde nebyly.;-)

helus 09.08.2017

Nejraději jsem v těhotenství měla vodu s citronem.

ne 10.08.2017

No mě například mléko nedělá dobře a vypiju ho jen jako kakao, natož abych ho pila každý den. Tolikrát se psalo, co bychom měli a neměli jíst nebo pít, že kdybychom to měli všechno dodržet, tak budeme věčně o hladu. Já říkám, že od všeho trochu se má zkusit a nemůže to v malých dávkách výrazně uškodit. Ale teď v těhotenství se taky trochu hlídám, to samozřejmě.

Petra 10.08.2017

V prvním trimestru se nesmí pít žádný bylinkový čaj. Kopřiva muže vyvolat i potrat. To vám řeknou v každé lékárně. Chtělo by to dostatek informaci.

deeana 11.08.2017

je dobré poslouchat reakce těla

Hanyna 12.08.2017

Mně v těhotenství velmi chutnal mátový čaj.

Jíťule 13.08.2017

Když jsem já byla těhotná, tak nám nic nezakazovali. Nebo si to už jen nepamatuji?

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat