eeBoo – hračky s příběhem

27.09.2017 | Děti a rodina

Mají-li naše děti v dnešním proměnlivém světě správně dozrát, potřebují spoustu času a výchovu plnou naší pozornosti a péče. Pomocníky nám při tom mohou být hračky vytvořené stejným způsobem. Takové, jaké už třiadvacet let nabízí svým zákazníkům newyorská firma eeBoo, která má nyní v Česku výhradní zastoupení na www.mamiee.cz.

„Nikdy jsem se netajila tím, že máme děti a psy, kteří nám tu dupou nad hlavou. Moje děti se staly součástí značky a jsem na to hrdá. Přijala jsem kompromis mezi prací a rodinou“ popisuje dětství svých dětí a své firmy Mia Galison, prezidentka, kreativní ředitelka, majitelka a hnací motor eeBoo.

S dvojčaty do světa

Mia na střední škole studovala sémiotiku a dějiny umění, a pak postoupila na výtvarnou akademii. Po jejím ukončení se věnovala práci s obrazem u dokumentárního filmu. Psal se rok 1994 a Mie a jejímu manželovi výtvarníkovi Saxtonu Freymannovi se narodil první syn Eyck.

Když byl Eyckovi sotva rok, a ještě potřeboval plenky, zjistila Mia, že je znovu těhotná. A co víc: tentokrát čekala dvojčata. V té době pracovala jako kreativní ředitelka ve vydavatelství a bylo jí jasné, že vrátit se se třemi dětmi mladšími dvou let zpátky do práce, nebude možné.

Zároveň si uvědomovala, že na trhu chybí vkusné, dobře zpracované edukativní hračky, které by byly založené na prezentaci hodnotných výtvarných uměleckých děl určených dětem.

První úspěchy

Situace s nad hlavou dupajícími dětmi a psy je reálná. Pod bytem na Upper West Side v New Yorku, kde Mia s manželem a dětmi bydlela, byl volný zanedbaný suterén. Ten přetvořili na společný ateliér, kde eeBoo sídlilo celých 17 let. Teprve pak si nedaleko původního bytu pronajali impozantní prostor, který býval svého času tanečním sálem, a zde firma sídlí dodnes.

První hračka, která pro eeBoo vznikla, je vzhledem k další produkci netypická. Šlo o vykrajovátka na sušenky s motivy zahradního hmyzu. Teprve další produkt, vytvořený o rok později, už nese všechny atributy eeBoo: kostky z odolného kartonu, z nichž bylo možné postavit věž nebo je skládat do sebe, zůstávají v různých variacích v portfoliu eeBoo dodnes.

Základní vtip, na kterém je eeBoo založené, spočívá v tom, že renomovaní dětští ilustrátoři vytvořili na žádost Miy Galison originální umělecká díla, která pak ona propojila s klasickými herními formáty. Inspirovala se přitom pohádkami a hrami, na něž si pamatovala ze svého dětství. Hračky eeBoo tedy vycházejí z toho, co bylo oblíbené, milované nebo prověřené časem.

Co umí hračky eeBoo?

Hračky eeBoo jsou v každém směru protikladem k masové produkci nudných, levných, plastikových hraček čínské provenience, které dnes plní regály supermarketů. Jejich hlavní hodnota spočívá ve vyváženém spojení originality výtvarného provedení s vysokou kvalitou zpracování a jednoduchostí, smysluplností a účelností hraček samotných.

Nabízejí dětem smysluplné aktivity, které budou podporovat jejich představivost a učit je jednoduchým dovednostem. Na mysli máme například rozvíjení slovní zásoby a schopnosti myslet v rámci dějové souslednosti, vytváření předmatematických představ a předčtenářských dovedností.

Hračky eeBoo podporují vizuální vnímání a prostřednictvím hodnotných uměleckých děl rozvíjejí estetické cítění dětí. Inspirují k individuálnímu i kooperativní myšlení a dávají dětem možnost, aby se samostatně vyjadřovaly a zapojovaly se do konverzace.

Hračky eeBoo získaly řadu ocenění, k nejdůležitějším patří Oppenheim Toy Awards. Nositeli této ceny jsou hračky vybrané nezávislými odborníky na dětský vývoj, vzdělání a literaturu a vyzkoušené, prověřené a doporučené porotou testujících rodičů a dětí.

Dále se značka eeBoo může pyšlit oceněním Gold Seal Awards, která je určena vynikajícím novým produktům, jež zlepšují život dětí, a také cenou SNAP, kterou získávají produkty, jež mohou dobře používat i děti se speciálními potřebami

Chcete pro své dítě opravdu kreativní zábavu, která ho bude nejen bavit, ale také bude přirozeně a hrou rozvíjet jeho dovednosti? Pak se inspirujte na www.mamiee.cz!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat