Aromaterapie je vhodná i pro děti. V čem jim může pomoci

Stesky po premiérovém nástupu do školky, zažívací potíže, poruchy soustředění, hyperaktivita, a dokonce i obavy z budoucích událostí. Ano, tohle všechno se dá vyřešit vůní! Kdy je pro děti příhodný kopr a v jakých situacích se osvědčí levandule, heřmánek a mandarinka?

Aromaterapie byla populární už v dobách dávné historie, ovšem moderní populace ji začala naplno využívat až v posledních desetiletích. Tento alternativní druh medicíny dokáže změnit náladu, zahnat chmury, uklidnit mysl, navodit ospalost, nebo pomoci při léčbě zdravotních obtíží – a to nejen vám, ale i vašim dětem. Jaká trápení jim díky esenciálním olejům můžete zmírnit?

Na bolavé bříško platí kopr

Zažívací potíže, koliky a podobné neduhy nejsou u miminek nic mimořádného. Jestli se s něčím takovým právě potýkáte, a máte za sebou pár bezesných nocí, zkuste do místnosti, kde ratolest spí, umístit aroma difuzér. Do něj pak kápněte jednu kapku koprového esenciálního oleje, který příznivě působí na trávicí trakt. Možná ho oceníte i vy, neboť podporuje i tvorbu mateřského mléka.

Pro školáčky je vhodná levandule

Začátek školního roku je tady a mnoho dětí poprvé nastoupilo do školky nebo školy. Jenže totální změna dosavadního režimu, nové zážitky i tváře, k tomu stesk po rodičích – ne každý školkáček to nese právě statečně. Víte přesně, o čem je řeč? Pokud vám už docházejí nápady na přesvědčovací manévry, zkuste ovonět plyšáka, nebo kapesník vaší ratolesti levandulovým olejem. I jeho nepatrné množství uklidňuje mysl a přispívá k duševní pohodě.

Mamánkům pomůže vanilka s mandarinkou

Děti, které jsou hodně fixované na rodiče, mohou jejich objetí a stálý kontakt mnohdy postrádat. Pro takové je tu ale výborná pečující směs, která zažene smutky a přinese dobrou náladu. Skládá se z 2 dílů mandarinkového, 2 dílů vanilkového a 1 dílu levandulového oleje. Stačí 5 kapek nakapat do aromalampy a nechat 15 minut působit. Klidně každé ráno, než odejdete do práce!

Obavy a strach odplaví borovicová koupel

Je vaše dítko vystrašené z toho, co ho v následujících dnech čeká? Napusťte mu vanu a připravte směs, která všechny obavy zažene jako mávnutím kouzelného proutku. Jak to vypadá v praxi? 2 díly bergamotu a 1 díl borovice. Tento „uklidňovač“ vmíchejte do polévkové lžíce smetany (lze využít i plnotučné mléko) a přidejte do koupele.

Poruchy soustřední vyřeší heřmánek s levandulí

Máte doma hyperaktivní dítě, co chvíli nepostojí a má problém se soustředit? I takového čiperu nažeňte do koupelny a připravte mu vanu. Do vody nezapomeňte přidat 20 kapek mandarinky, 10 kapek levandule a stejné množství heřmánku. Nutno dodat, že směs byste měli stejně jako v přechozím případě nejprve rozmíchat v mléce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat