Ovoce místo nezdravých sladkostí. Jak ho zařadit do dětského jídelníčku

20.09.2017 | Děti a rodina

Ovoce hraje ve výživě dětí důležitou roli. Je plné vitaminů, minerálů a antioxidantů, jež jsou životně důležité pro správný vývoj malého človíčka. Jenže co když se vašemu potomkovi do jablka či pomeranče vůbec nechce?

O tom, že je ovoce zdraví dětí skutečně prospěšné, nejspíš nikdo nepochybuje. Jenže co když je jeho největším odpůrcem právě naše dítko?

Jak na to

Kolik ovoce by vlastně mělo dítě zkonzumovat? Přibližně od jednoho roku života by se množství ovoce mělo pohybovat okolo 100 gramů denně. Později množství ovoce ještě navšte asi na 120 až 150 gramů denně (rozdělte toto množství do několika porcí). U dětí starších pěti let pak můžete množství ovoce samozřejmě zvýšit.


Nabídněte dětem ovoce i v podobě 100% ovocných šťáv a pyré. Třeba těch od Ovocňáku, jež jsou vyrobeny z kvalitních českých surovin a nejsou přislazované!

Dbejte na to, abyste nenabízeli svému potomkovi neustále stejné plody - různé druhy ovoce obsahují různé živiny, a tak se snažte podávat dítěti co nejširší spektrum ovoce, aby byly všechny důležité látky v jeho jídelníčku zastoupeny.

Jestliže vaše dítko nepatří k milovníkům ovoce, zkuste mu ho servírovat v podobě, jež je pro něj nejpřijatelnější. Ovoce nemusí být jen nakrájené na kosky, můžete ho také rozmačkat, vytvarovat pomocí formiček, naaranžovat na talíři do obrazců... Zkrátka zapojte svou fantazii!

Podávat můžete dítěti také ovoce ve formě sušené (vybírejte takové, jež není ošetřeno sírou a které je v bio kvalitě), případně v pyré a vovcných šťávách. Jen vždy dbejte na to, aby byl produkt vyrobený ze 100% ovoce, bez nejrůznějších chemikálií a především be cukru!

Ovoce v kapsičkách

Kvalitní pyré či 100% ovocný mošt je skvělým způsobem, jak dětem zařadit nenásilnou formou ovoce na jídelníček, a to již v poměrně útlém věku. Zapomeňte na nejrůznější přesnídávkové sklenice nebo nepraktické lahvičky a dejte dítku mošt či pyré v praktickém balení, jež se mu bude pohodlně držet a hlavně které se díky speciálnímu uzávěru nikdy nerozlije! Přesně takové jsou 100% přírodní ovocné mošty a pyré od Ovocňáku, které dostaly šanci vyzkoušet naše testerky a především jejich děti. Jak Ovocňák obstáli?

Jsem ráda, že jsme mohli otestovat, protože přiznávám, že jsem o značce Ovocňák slyšela poprvé. A z reakcí mých dětí určitě ne naposledy. Za sebe musím vyzdvihnout, že neobsahuje žádnou chemii nebo spoustu cukru jako jiné šťávy a pyré jiných značek. Dětem chutnají i bez přislazení. Co jsem stihla ochutnat, tak skvělý je mošt s hruškou. Dětem vlastně chutnalo všechno. Nejsem sice úplný příznivce plastů, ale zase uzavírání a balení je praktické pro děti, nic se nevyleje a hlavně to nemusejí pít najednou,“ pochvalovala si testerka maminahelenka.


Naše testerky a hlavně jejich děti byly z pyré a ovocných šťáv Ovocňák nadšené! Nejenže skvěle chutnají, ale díky revolučnímu uzávěru je dítě nevylije.

Ovocné kapsičky i mošty Ovocňaky mají velice příjemnou a vyváženou chuť. Plná chuť ovoce v každém doušku. Mošty i pyré nejsou přeslazené. Zajímavé ovocné kombinace. Nejvíce oceňuji , že je složeni bez přidané chemie, cukrů, konzervantů či aromat.Všechny produkty jsou lahodné a navíc obohacené o vitaminy a minerály. Krásné barevné obaly s praktickým uzávěrem. Vnučce chutnalo více pyré. Mošty byly pro ni chuťově velice výrazné a musela jsem je trošku zředit. Je to tím, že pije čistou vodu a ne přeslazené limonády. Mohu doporučit všem. Lahodné a praktické na cesty, do školy, školky či po sportu. Dále oceňuji široký výběr příchutí a i velikost balení - možnost zakoupení moštů od 200 ml, po 3 l, 5 l a 10 litrů. Podobné je to i u pyré,“ popsala testerka Mmanka.

Synovi kapsičky i moštíky moc chutnaly. Super je balení na cesty, takže prcek není celý ušpiněný, kapsičku lze použít kdekoli a není potřeba se stresovat, že s sebou nemáte svačinku. Když dítě nedobaští nebo dopije, tak jednoduše zašroubujete uzávěr a použijete za chvíli. Chuťově mi přijdou vyvážené, ani přeslazené ani kyselé,“ zhodnotila testerka Kača.Kabilová.

Synovi všechny produkty opravdu moc chutnaly, jelikož miluje ovoce opravdu hodně ani mu kapsičky nestačily a snědl obě naráz. Kladně hodnotím také praktické balení kapsiček, které je vhodné i na cesty a není potřeba tahat s sebou lžičku. Dále jsem velice spokojená se složením, vše je čistě jen z ovoce, žádné umělotiny, žádné doslazování, prostě skvělá svačinka, navíc jsou znovu uzavíratelné, ikdyž u nás to rozhodně potřeba nebyla,“ přidala se testerka Shesica.

Hodnocení všech testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat