Co dělat, když má vaše dítě zarudlé oči

Má vaše dítě červené nebo růžové oči? Postupujte podle rad našich babiček a zatočte se zarudnutím i zánětem spojivek!

Konjunktivitida, běžně známá jako růžové oko, je zánět spojivek, který se obvykle objevuje jako výsledek bakteriální či virové infekce nebo alergické reakce. Může se také vyskytnout v důsledku pylu, prachu nebo kouře, které způsobují podráždění očí. Ve většině případů se infekce vyloučí během pěti až sedmi dnů, přičemž k tomu napomáhají i přírodní prostředky doporučované našimi babičkami (a jedna modernější rada). Čím a jak můžete zmírnit nepohodlí a bolest vašich dětí?

Studený obklad

Studený obklad je jedním z nejčastěji využívaných tipů v souvislosti se zánětem spojivek a růžovým okem. Namočte do studené vody čistý hadřík bez vláken a vyždímejte. Opatrně jej přiložte na zavřené víčko svého dítěte, nechte chvíli působit a celý postup opakujte několikrát denně.

Teplá komprese

Teplý obklad je účinný při snižování bolesti a zánětu v očích a při výskytu výtoku. Teplé komprese uklidňují oči a jsou obzvláště vhodné při bakteriální nebo virové konjunktivitidě. A jak postupovat?

Namočte do vlažné vody čistou látku bez vláken a vyždímejte přebytečnou tekutinu. Lehce zatlačte na zavřené víčko postiženého oka, nechte působit několik minut a celý proces opakujte třikrát či čtyřikrát denně. Můžete také použít teplou vodu k jemnému čištění od vnitřního k vnějšímu okraji oka.

Jablečný ocet

Jablečný ocet je jedním z nejlepších léků na růžové oko. Jeho antimikrobiální vlastnosti pomáhají bojovat s bakteriálními infekcemi, jednou z hlavních příčin růžového oka.

Přidejte ¼ čajové lžičky surového nefiltrovaného jablečného octa do ½ šálku převařené a ochlazené vody. Namočte do tohoto roztoku bavlněný ručník a aplikujte na infikované oko nebo oči. Provádějte každých pár hodin po dobu dvou až tří dnů. (Počítejte s tím, že se problém na chvíli přechodně zhorší. Je to však jen dočasné.)

Koloidní stříbro

Koloidní stříbro je další populární a velmi účinný (modernější) prostředek k léčbě očních infekcí včetně růžového oka. Pomáhá bojovat s bakteriálními i virovými infekcemi.

Vložte 2 kapky koloidního stříbra do infikovaného oka a nechte dítě mrknout. Provádějte dvakrát denně po dobu 2 dnů, přičemž dobu léčby neprodlužujte.

Černý čaj

Černý čaj je dalším vynikajícím prostředkem pro růžové oko. Taniny v černém čaji pomáhají snižovat svědění a záněty. Také bojují proti virovým a bakteriálním infekcím, což urychluje proces hojení.

Namočte dva čajové sáčky do vlažné vody a nechte je vychladnout. Umístěte na 15 minut na infikované oči. Opakujte v hodinových intervalech. Alternativně můžete starším dětem umýt oči slabým roztokem černého čaje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat