Bolavé bradavky po kojení. Pomůže i domácí léčba z aloe vera nebo bazalky

Už nevíte, jak se bolesti na citlivých místech zbavit? Neprodlužujte si trápení a zkuste využít bazalku, všemi vychvalovanou květinu aloe vera nebo vlastní mateřské mléko. S nimi budou vaše bradavky opět v kondici!

Bolí vás při kojení bradavky, což je nejen krajně nepříjemné, ale také vám to narušuje kouzelný a intimní zážitek s vaším miminkem? Příčiny mohou být různé. Nabízí se třeba špatné přisátí „jedlíka“, mechanické poranění vyvolané nešťastnou manipulací s odsávačkou či ucpané mlékovody. Každopádně je třeba tuto svízel začít okamžitě řešit, abyste se opět mohla naplno radovat ze svých mateřských povinností. Jak?

Hojivý dotek tepla

Velice využívaným domácím prostředkem, který může přinést rychlou a vítanou úlevu, je obyčejná žínka namočená v teplé vodě. Položte si ji na prsa ještě před kojením, vážně to zabírá a prakticky to nic nestojí. Při každém koupání si také nezapomeňte pustit na hrudník proud teplé vody. Čím déle, tím pochopitelně lépe!

Aloe vera, zázrak přírody

Máte tuto vytrvalou sukulentní bylinu doma? Výborně, vaše pěstitelské nadšení se vám teď náramně hodí. Aloe je totiž jako léčebná květina využívána již celá staletí. Proč by tedy nemohla pomoci i vám? Jste-li odhodlaná tento prostředek vyzkoušet, pro dobrou věc obětujte jeden menší „šlahoun“ květiny a rozřízněte ho. Gel, který se nachází uvnitř, si aplikujte na bolavé bradavky a nechte ho zaschnout. Opakujte tento postup po dobu tří až čtyř dní. Před každým krmením se ale ujistěte, že žádné jeho pozůstatky na prsou nemáte – čistě pro jistotu.

Mateřské mléko. Vlastní medicína

Dalším ze způsobů, jak vyřešit svůj palčivý problém, je použití vlastního mateřského mléka. Moc se vám to nezdá? Ještě tuto alternativu nezavrhujte. Lidoví léčitelé v ní totiž vidí bezpečnou, přirozenou a účinnou metodu, jak se zbavit bolesti a nepohodlí. Koneckonců, co můžete ztratit? Vždyť se jedná a blahodárnou tekutinu s obsahem bílkovin a proteinů, nenasycených tuků i imunologicky aktivních látek. Jak by vám něco takového mohlo uškodit?

Bazalka není jenom k jídlu

Když se řekne bazalka, mnozí si automaticky představí rajče. Jenže pozor, od dnešního dne si možná začnete vybavovat spíše poprsí. I tato bylina má totiž nesporné léčebné schopnosti! Urychlí proces hojení a uleví suchým, popraskaným a rozbolavělým bradavkám. Stačí jen umýt pár jejích listů a rozsekat je do konzistence pasty. Tato „mastička“ po pár minutách působení zmírní vaše trápení. Zkusíte to?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat