Domácí léčba teploty u dětí. Šetrně a bez chemie

Máte doma malého pacienta s teplotou? Zachovejte chladnou hlavu, i když to samozřejmě není nic příjemného. Pomozte mu studeným obkladem a naordinujte zvýšený příjem tekutin. Nezapomínejte ani na jablečný ocet či zázvor!

Co si budeme vykládat, všichni rodiče začínají trochu panikařit, když mají jejich děti lehce zvýšenou teplotu – která je ovšem běžnou reakcí, protože tímto způsobem se tělo snaží vypořádat s nepřátelským virem. Opravdu však musíte v takových případech brát lékárnu útokem a spoléhat se výhradně na volně prodejné medikamenty, o jejichž složení nemají někteří odborníci valné iluze? Ale kdepak, poradit si můžete i jinak. Jaká šetrnější řešení se přímo nabízejí?

Studené obklady, stará dobrá klasika

Studená voda? Jistě, i ta může pomoci. Vždyť se jedná o jeden z nejstarších a nejpoužívanějších prostředků ke „sražení“ teploty. Namočte v ní tedy ručník či utěrku, přebytečnou vodu důkladně vyždímejte a přikládejte obklad do podpaží, na ruce, nohy nebo slabiny vaší ratolesti. Takhle se to dělávalo postaru a spolehlivě funguje dodnes…

Tekutiny, těch není nikdy dost

Povzbuzujte své dítě, aby co nejvíce pilo, protože pocením přichází o potřebné tekutiny. Dostatek vláhy také přispěje k vyplavování škodlivých látek. Snažte se být důslední, i když malý rebel bude váš dobrý úmysl odmítat s tím, že nemá žízeň. Co mu šikovně „podstrčit“? Vhodné jsou ovocné čaje nebo ředěné ovocné šťávy. I neperlivé minerální vody bývají dobrou volbou, ovšem pouze v případě, že vaše dítě je starší dvou let.

Jablečný ocet, pomoc v nesnázích

Dalším domácím prostředkem, který můžete v boji s teplotou využít, je jablečný ocet. Ten obsahuje spoustu vitaminu C a mnoho minerálních látek, které pomáhají bojovat s infekcí a nemocemi. Rovněž se dokáže vypořádat s bakteriemi a posiluje imunitní systém. Rozmíchejte tedy dvě lžičky octa ve sklenici vlažné vody a podávejte „medicínu“ po menších dávkách. Už za několik minut zpozorujete ve stavu nemocného malé zlepšení.

Zázvor, přírodní zázrak

Aromatické koření je považováno za kouzelný všelék. A není zapovězen ani dětem! Tedy pokud jsou, jako v předchozím případě, starší než 24 měsíců. Zázvor se může pochlubit antibakteriálními a antivirovými vlastnostmi, což je něco, co se vám teď nesmírně hodí. Na přípravu čaje bude potřebovat půl čajové lžičky nastrouhaného čerstvého kořene, šálek vroucí vody a trochu medu na dochucení. S tímto lékem bude váš malý pacient brzy jako rybička!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat