Zabavte své nejmenší tou správnou hračkou. Jak ji vybrat?

03.11.2017 | Děti a rodina

Pomalu se – ať chceme nebo ne – blíží vánoční svátky a spousta rodičů začíná uvažovat o tom, jaké dárky letos Ježíšek nadělí jejich ratolestem. Pokud máte doma skutečně malé děti, je jasné, že jim největší radost udělá nějaká ta hračka. Jenže která?

Jak vybrat dítěti hračku, aby za chvíli neležela tak jako mnohé jiné osaměle kdesi v koutě?

Pro zábavu i zlepšení dovedností


Mašinka Tomáš Mega Bloks děti nejen zabaví, ale také pomůže v rozvoji jejich jemné motoriky.

Nepodceňujet výběr hraček ani u kojenců. Podle odborníků už půlroční miminka jsou schopna držet v rukou svou hračku, což stimuluje jejich motoriku i ostatní smysly.

Hračky by ale neměly sloužit jen a jen k pobavení, i když to je samozřejmě mnohdy jejich první účel. Měly by rovněž rozvíjet dětskou kreativitu, jemnou motoriku, ale později například i logické myšlení a měly by i těm nejmenším ukazovat zajímavý svět.

Spousta rodičů při výběru hraček až příliš zohledňuje, zda mají doma chlapečka, nebo holčičku. A tak dcera jen výjimečně dostane stavebnici, zatímco syn se naopak nezdokonaluje v motorice navlékáním korálků apod. Přitom co je pro kluky a co pro holky, určujeme až my dospělí. A často tím děti ochuzujeme o spoustu zábavy.

Hračky by také měly odrážet záliby vašeho dítěte a ty, které jsou přece jen interaktivní či vyžadují určité dovednosti, by pak měly odpovídat věku dítěte. Ačkoli většina výrobců na obalech uvádí, pro jak staré děti je konkrétní hračka určena, jste to vy, kdo zná své dítě nejlépe a dokáže posoudit, zda by danou hračku ocenilo.

Když vládne mašinka Tomáš

Holky i kluci snad všech věkových kategorií znají a mají rádi mašinku Tomáše. Tahle lokomotiva s veselým obličejem je navíc k dostání v řadě provedení, takže nabízí dětem řadu možností, jak si hrát, ale také jak se něčemu naučit. A právě hračku Velký Tomáš od společnosti Mattel mohly se svými ratolestmi vyzkoušet i naše testerky. Jak mašinka obstála?

Když náš syn uviděla poprvé mašinku, mohl se zbláznit! Je velký nadšenec vláčků, a když je to v takto krásně barevném provedení, tak se může doslova zbláznit radosti! Co bych nejvíce vystihla, je to, že syn se s ní učí i chodit. Výška mašinky je totiž tak akorát pro začínajícího chodce a on ji bere jako chodítko. Jezdí s ní od rána do večera po celém bytě. Takže já velmi doporučuji,“ napsala testerka sittovatereza.


Mašinka Tomáš měla u našich malých testujících opravdu velký úspěch.

Nejde napsat jiné než pozitivní hodnocení! Mašinka je úžasná! Krásně barevná a naše princezna z ní byla naprosto unesená! Dokonce s ní musela i spát v postýlce, a to už je co říct! S kostičkami si hraje i náš starší syn, bavilo je oba lepení nálepek na kostičky a celkově není den, kdy by si s ní děti nehrály. Krásné provedení, žádné ostré hrany,“ vyzdvihla testerka Sofiesofie.

Mašinka Tomáš je krásně barevná, s velkýma očima, které se smějou. Kostky jsou akorát do ručiček našeho malého a hrozně ho baví, že ji může tlačit, a tak běhá po celém baráku a křičí hůůhhůůů. Určitě doporučím kamarádkám a možná Ježíšek přinese další kostky, aby si malý mohl skládat a kombinovat,“ napsala testerka MagJa.

Hračky od Fisher Price máme doma rádi a patří k nim také mašinka Tomáš. Je to větší mašinka, kterou díky dětskému seriálu náš syn okamžitě poznal a měl z ní radost. Má rád hračky s milým výrazem lidské tváře, hračky barevné se snadno uchopitelnými prvky, které může posouvat nebo tahat. Tato hračka stojí za dětský úsměv a moment krásného překvapení. Rozhodně nebude ležet po rozbalení v koutě,“ shrnula testerka JirinaM.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat