Komentáře k článku

Opět zajímavá studie*20* Všeho s mírou, jak se říká. Na každé dítě platí něco jiného, ale určitě přísnost nemá vliv na budoucí úspěšnost dítěte.

Beruszka82 11.01.2018

Známa mlátila dítě snad i za to že kousalo nudle v polévce a vyrostl z něj pěkný grázlík,trestat s rozumem...jde to i jinak než jen fackami a mlácením... :-/

Katka 11.01.2018

Známá vedla syna velice přísně. Pro pár facek nešla daleko. Syn se dostal na intr a tam byl jako urvanej ze řetězu. Oženil se a už za něj matka platila dluhy aby nepřišel o byt. Takže...

Hanyna 09.01.2018

zajímavé poznatky

Petulie 09.01.2018

Jo, buďte přísné a náročné a vychovejte otroky výkonu. Psychologové a psychiatři si taky chtějí vydělat.

vivi11 09.01.2018

nemám ráda přísné matky :-)

glady 09.01.2018

Nebyla jsem přísná matka a přesto moje dcera vystudovala vysokou školu a je úspěšná;-)

Karolína 08.01.2018

Ptala jsem se mých dětí, jak to, že pochopili, že se mají dobře učit. Říkali, že než by poslouchali moje "školení" tak se to raději naučili. Bylo to prý rychlejší. No a takhle propluli i vysokou školou.

honzik 08.01.2018

děti potřebují řád a hlavně mají mít své povinnosti

helus 08.01.2018

Všeho moc škodí.

EVA D 08.01.2018

Otázka co je přísná výchova, dnešní kult dítěte a opičí lásky je zvrácný. Matka uštvaná, dítě nespokojený, než aby pleskli po prdeli nebo něco zakázali, vezmou dítě k psychologovi, ten mu diagnostikuje nějaký neobyčejný syndrom. Na několik let mají zase nějakou výmluvu, proč je dítě bez mantinelů, zodpovědnosti a nic nemusí. Pár let po té narazí na reálný život, kdy se mu okolí nebude klanět. Nebude mít za zadkem rodiče, kteří zkrotí nespokojenýho šéfa, že je zlej nebo, že nemůže najít partnera se kterým by se snesl.

konatovka 08.01.2018

Děti mám už dospělé a moc hezky se ke mně a manželovi chovají. Moc přísní jsme nebyli, ale syn nám velice děkuje, jak jsme ho vychovali. Myslím si ale, že je to hlavně v něm, má dobré vlastnosti a rodičů si váží.*1*

lida 08.01.2018

Nejsem typ zakazovací matky. Ostatně domácím vězením syna jsem kdysi potrestala sama sebe. Jsem typ matky vyžadující dodržování pravidel.

snegurka 08.01.2018

Nejsem moc přísná.

Amanita Pantherina 08.01.2018

Domácí vězení ne, zabavení mobilu ne a ječením se člověk akorát ztrapní. Někdy byl vyhnán od PC, my jsme měli tenkrát jen jeden. Fyzické tresty fungují tak u malých dětí, že když jim něco desetkrát vysvětlujeme, že to nesmí, tak je pak už plácnout přes ruku. Nebo ať si tu kopřivu klidně utrhnou. Ale občas zákaz něčeho na co se těší u nás fungoval a když se opravdu moc snažil a nevyšlo mu to kvůli něčemu jinému, tak stejně mohl jít.

AF 08.01.2018

Ještě doplním, že tělesné tresty neschvaluji a udílím jen zcela vyjímečně

AF 08.01.2018

Já přísná byla a jsem i teď na našeho nejmladšího. Ani jednomu jsem evidentně neškodila a mohu být na ně právem hrdá. A ten nejmladší? Ukáže čas, ale ani o něj se nebojím, že se ve světě ztratí.

Marta 08.01.2018

Svoje dítě jsem nikdy nebila a rozhodně to nikdy dělat nebudu.Svojí dceru jsem si moc přála a nehodlám jí ze života dělat peklo. Sama mám se svojí mamkou kamarádský vztah, je mi 40 let a jsem za to dodnes nesmírně šťastná a rozhodně se to vyplatilo. Vždy jde vše vyřešit a není potřeba křičet a dělat scény, nebo vyhrožovat.

No nejsem si jista

kamila76 08.01.2018

Já dětem hodně slevuji.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat