Komentáře k článku

Klára 08.05.2019

Za mne raději do 30 vzhledem k fyzické kondici, první dítě jsem měla v 26letech, druhé v 31, třetí neplánovaně ve 40. Je pravda, ze mne to psychicky omladilo, nové kamarádky atd., ovšem telo uz to tak skvěle nezvládá. A vyrovnávat se s větami: čeká na tebe babička...to fakt nechcete slyset😀..přitom si vůbec nepripadam stará, deti jsou upřímné prostě. Srdce mi říká raději dříve.

Veronika 05.05.2019

Aky je zdroj clanku?

Jana 22.03.2019

Mě se první syn narodil v 19-ti letech a druhý ve 40-ti a super. Všechno zvládáme bez problémů a oba kluci jsou zlatíčka a mají se moc rádi, i když je mezi nimi rozdíl 21 let 👍

Omi 03.02.2018

Mám 33 (v březnu 34) a jsem v 6 měsíci a čekáme první mimi :) a naprosto souhlasím s článkem. Jsem vyblbnutá, mám dobře placenou práci, dělám denně s jazykem, vybudovala jsem si od školy slušnou kariéru, mám vlastní zázemí, byt, auto a můžu s miminem dělat i z domu. Pořád prostě byl čas a já chtěla zázemí. Moc se na malou těšíme a věřím že oba (partner 35) si to oba užijeme a víme, že nebudeme ztrádat a malou popřípadě další uživíme. Hawk ;-)

Martin Klíma 02.02.2018

Prababička se praprababičce narodila v 33, dědu porodila v 35, babičce se taťka narodil ve 33 a já mamince taky tak, takže mi to nepříjde až tak šokující zjištění.... :-)

petulinka 01.02.2018

Já mám dvě děti.Dceru jsem měla ve 23 letech a syna ve 27 letech a vůbec toho nelituji.Rozumíme si a jsem ráda,že už jsou starší.Nyní je mi 34 roků a mám už relativně klid.Neumím si představit mít dítě ve 40.Už bych na to neměla nervy a energii.Ale to je každého věc.Jsem ráda,že jsem je měla tak brzy.

Kudrnka 31.01.2018

Nám v dubnu bude: já 44 a dcera 22. Rozumíme si v názorech s modu kterou nosíme i někdy stejné věci atd. Nedovedu si představit kdybych rodila ve 35 a v 53 letech si rozuměla s 18ti letou dcerou. Určitě by jsme měli odlišný názor na svět a vše kolem i modu. A rozčilovat se před padesátkou s teenagerem a ani bych se nemusela dočkat vnoučat. Raději budu mladá fit babička a užijí si vnoučátka než stará nemohoucí brblající babka. Můj názor.*16**5*

Katerina 31.01.2018

První dítě jsem měla ještě ve 29 letech, druhé se povedlo neplánovaně až ve 45 letech přirozenou cestou. Jsme s manželem oba šťastní, nic lepšího nás nemohlo potkat, dítě má krásné a spokojeně detstvi. Na jedno malé dítě jsme doma čtyři dospěli ( dcera, babička a ja s manželem). Obě moje prababicky rodily poslední deti ve 46 letech jelikož antikoncepce ani potraty nebyly.Pro deti je důležité především zázemí úplné milující rodiny a pokud se mladí rodiče rozvedou nebo mají ekonomické problémy tak jim jejich mládí dítěti moc nepomůže. Ve školce ani v okolí nikoho nikdy nenapadlo, ze bychom byli starší než ostatní rodiče jelikož se udržujeme mladí a s dítětem jsme navíc omladli i duševně.

Jarda Katerina 31.01.2018

Věřím, že máte radost a je to pro Vás štěstí mít druhé dítě i tak pozdě a že ho máte rádi a i dítě se s Vámi cití dobře. Stejně tak jsem to měl já, když jsem se narodil. Rodiče velice dlouho na mne čekali a jsem jedináček. Necítil jsem ani, že jsou starší než rodiče mých vrstevníků.Z jejich pohledu až do jejich smrti byla cítit spokojenost a láska ke mě, i já jsem nemohl vyrůst v lepší rodině. O to horší přišlo zklamání, které přišlo naráz a velice brzo., oba zemřeli kolem 70. Byl jsem sice již dospělý, ale moji stejně staří kamarádi mají rodiče již teď o 25 let déle. Vaše dítě má alespoň sourozence, ale já naštěstí jsem již byl krátce ženat,jinak bych zůstal úplně sám.

Kaiakub 31.01.2018

Dcerku jsem měla v 29 letech a další dítě/děti bych chtěla do svých 35 let. I když se teď rodičovství odkládá do vyššího věku, pro mě je právě těch 35 let hranice, kterou bych nerada překročila.

kamila76 31.01.2018

První dítě ve 30, druhé ve 32 letech ... další nebudou!!!!

helus 30.01.2018

Měla jsem děti když jsem byla mladá.Všechny 3 děti jsem měla do 30 let.

Radka 30.01.2018

S prvním početím raději neotálejte. Nemyslete jen sobecky na sebe, ale také na toho, kdo se má narodit a jaký osud mu vzhledem k Vašemu věku připravíte. Všichni co mají děti mi určitě potvrdí, že si z Vás děti vezmou veškerou sílu a na to má pouze člověk mladý. Již po třicítce je každý rok znát, neřku-li po čtyřicítce. Mluvím pochopiteně o prvním dítěti.

Katka Radka 04.05.2019

Tak s tím nesouhlasím,je mě 32, děti ještě nemám, ještě jsem nepotkala toho správného může,a cítím se čile a skvěle

Jasmina 30.01.2018

První dítě v 29 letech, druhé v 34 letech a třetí v 39 letech. Těch 10 let mezi jednotlivými těhotenstvími je znát, tělo dává o sobě už dost vědět. A v 50ti budeme bojovat s puberťákem :-/ Takže za mě: pokud možno, tak rodit do 35 let.

Jasmina 30.01.2018

První dítě v 29 letech, druhé v 34 letech a třetí v 39 letech. Těch 10 let mezi jednotlivými těhotenstvími je znát, tělo dává o sobě už dost vědět. A v 50ti budeme bojovat s puberťákem :-/ Takže za mě: pokud možno, tak rodit do 35 let.

fiha tralala 30.01.2018

Tak sama jsem rodila první dítě v 38 a druhé ve 40 a je to docela náročné.....musím přiznat,že bych byla raději v roli babičky....svoje děti miluju a doufám,že nám bude co nejdéle fungovat zdraví,abychom jim mohli nabídnout všechen komfort.....proto se přikláním mít děti dříve

Katka 30.01.2018

No když dívka otěhotní do 18 let tak co nadělá zaleží na tom jestli to dítě chce a nebo ne, když žena otěhotní mezí 20-25 letech tak proč ne že jo, já byla těhotná 25 letech jenže osud mě to nepřál přišla jsem o to v 2měsíců, a pak 6 let trvalo než jsem otěhotněla a co ted má tří děti ve věku 13 let, 9 let, a 2 roky a jsem ráda že jsem je měla pozdějším věku prvorozenou jsem porodila necelých 32 letech a tak dále. Takže ženy by se měli samy rozhodnout kdy chtějí mít první dítě tím nemyslím puberťačky co otěhotní náhodou nebo tak nějak :)

vivi11 30.01.2018

Ideální je mezi 20 a 30 rokem

Ell 30.01.2018

Myslím, že první dítě mít po 35 je dost riskantní. My jsme s manželem měli první dítě ve 20 a 28. Naneštěstí jsem začala rodit ve 24 týdnu a holčička nám nepřežila. Lékaři důvod předčasného porodu přes všechna možná vyšetření nezjistili. Jediné co nám řekli, bylo to, že můžeme mít děti, a jedině dobře, že jsme tak mladí (hlavně já), jinak by bylo riziko dalšího předčasného porodu nebo potratu až dvojnásobné. Nehledě na to, že by se mi nemuselo už podařit znovu otěhotnět. Proto dám radši přednost rodině před kariérou a užíváním si různých party. Také si s manželem říkáme, že až budou děti odrostlé, budeme ještě relativně mladí a budeme si moct užívat, cestovat a těšit se na vnoučata.

Vláďa 30.01.2018

No, píší sice až po 35 letech, ale to že člověk nasbírá spousty stresu do těla, různých škodlivin z okolí ovzduší atd., to vše se načítá a přenáší do dítěte, nemluvě o zvyšující se pravděpodobnosti rizikového těhotenství. Strana A má i stranu B, ale to tu zde nezmiňují.

Jiřka 30.01.2018

Je mi 41 a před dvěma měsíci, v den svých osmnáctých narozenin, nám zemřel syn po té, co ho svezl jeho kamarád v autě. Máme dceru a té je 6 a půl roku. V podstatě jsme měli dva jedináčky, kteří spolu měli úžasný vztah. O dceru jsme se snažili celých deset let, než se nám to povedlo a byli jsme šťastní, že syn nebude jednou sám. A teď tu zůstala dcera sama bez velkýho bráchy. A já sama v sobě řeším, jestli je zodpovědné mít další dítě. Moc bych chtěla, kvůli dceři, aby měla sourozence, ale ta představa, že je mi 41 a manželovi 42 je šílená....

Kristina P. Jiřka 31.01.2018

Paní Jiřko, ztráta Vaše a Vaší rodiny mě moc mrzí. Držím palce, ať to rozhodnutí, o kterém píšete, dopadne dobře pro Vás všechny. Nenechte si do něj s mužem od nikoho mluvit prosím. Informace o zobecněných kladech a záporech těhotenství ve věku nad 40 let určitě máte. Jenže Váš život je Vaše zcela unikátní zkušenost, nikdo jiný ho za Vás neprožije, nikdo jiný, možná částečně kromě Vašeho muže, se kterým ho sdílíte, nemá žádné právo ani kompetenci se Vám do tohoto rozhodnutí míchat. Kristina P.

Romana Kristina P. 09.02.2018

Paní Jiřko, je mi moc líto Vaší ztráty. Je mi 41 let, mám sedmiletou dceru a právě čekám druhé dítě. Přála jsem si další dítě hlavně kvůli dceři, aby nebyla sama. Také jsem chtěla mít děti ve dvaceti, ale pokud člověk nemá toho správného partnera nebo se to nedaří, tak co člověk nadělá?… Pokud se na další dítě cítíte a přejete si ho, tak se nenechejte nikým zviklat. Držím Vám palce, ať se vše vydaří! Romana

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat