Komentáře k článku

konatovka 29.01.2018

Pokud je žena zdravá, tak proč ne.*1*

Julie konatovka 29.01.2018

Známá byla také naprosto zdravá když si pořizovala dítě. Za 6let bylo vše jinak, syna měla ve 40letech a v 6letech byl syn bez maminky.

elda Julie 30.01.2018

Hm, nevíš dne ani hodiny. Známá měla dítě v 25, pak druhé a zemřela na rakovinu v 35 letech. Můj otec se narodil starým rodičům ( 44 a 52 ) a zemřeli až v jeho dospělosti.... Sama mám tu pomyslnou hranici kolem 40 let, ale fakt záleží na okolnostech. Je mi teď 38 představa dalšího těhotenství mě děsí. Jenže mám dětí jako smetí (4) a těhotenství, porody, kojení se nasčítají. Kdybych teď měla jedno, nepřišlo by mi divné mít další.

Myslím si že po 35 roce je už pozdě

aniřij 29.01.2018

rodila jsem ve 34 letech, je mi 65 a myslím, že na tom něco bude, že starší matky jsou zodpovědnější a už něco ví o životě.*4*

Jana aniřij 29.01.2018

Ale kolik dětí jste měla potom? Možná by bylo dobré říct, že je rozdíl, jestli chcete 3 děti (optimálně po 2 letech od sebe) nebo jen jedno dítě. Mít poslední dítě po 40 je dost nezodpovědné - asi víte proč

Vladan Jana 30.01.2018

Jakmile budete čekat na vnoučka a vaši potomci se budou řídit tím že je to po 35 letech jakože nejlepší,tak se ho vůbec nemusíte dočkat,my se ženou jsme měli ve 24 a 27 letech a naprosto to vyhovuje jak nám tak dětem.nad 35 se mi to jeví uvalené(hlavně prvorodička)

Věra 29.01.2018

Ono opravdu záleží na mnoha faktorech. Po dvou nepovedených vztazích jsem svého nynějšího manžela potkala až v 35 letech. Máme dvě děti, první porod v 36, druhý v 38. Ale z toho druhého porodu jsem se dávala zdravotně do pořádku téměř 3 měsíce. Do toho péče o dvě malé děti - fakt mazec. Všichni říkají, že vlastně dnes může mít žena děti i po čtyřicítce. Ale nikdo už neříká, že je to potom procházka růžovým sadem. Možná je matka zkušenější, ale té energie už není tolik, jako v pětadvaceti...

Amanita Pantherina 29.01.2018

Jsem ráda, že jsem měla syna mladá. Užili jsme si víc srandy, než kdybych to měla až budu mít rozum. Byt jsme měli, hypotéku ne. Neměli jsme auto, to jsme měli, až mu byly 4 roky. Taky jsem měla víc síly na jeho pubertu. Ale je to každého věc, kdy si pořídí děti.

Karolína 29.01.2018

Mám obě zkušenosti. První dítě 22 let a poslední 39 let. O posledním miláčkovi říkám s úsměvem, že to chci přežít. Je pravdou, že dřívější těhotenství je asi lepší ze zdravotního hlediska, poslední dítě (máme 3) je zdravé a stejně chytré jako jeho sourozenci. Jsem za to moc vděčná. Nemám sice již tolik energie, ale u těch prvních jsme zase neměli tolik peněz, honili jsme se a nakonec člověk zjistí, že mu život utíká. Na druhou stranu, mě poslední dítko nutí k aktivitám, které si mnohé vrstevnice nedovedou ani představit. Jsem šťastná, jen litujeme, že jsme poslednímu dítku nedopřáli sourozence, protože dva starší již odešli z domova. Občas je mu smutno. Snažili jsme se dopřát šťastné dětství všem. Každý si ale musí rozhodnout sám.

Mmmm 29.01.2018

No... První dvě dcery jsem měla ve 20ti a 22ti. Třetí dceru budu mít těsně před třicítkou. Kdyby moje první těhotenství bylo takové, jaké je to třetí, tak mám pravděpodobně jedináčka. Nevolnosti, slabost, rizikové těhotenství, křečové žíly, otoky, bolesti zad... U prvních dvou dcer jsem "pouze" zvracela, ale až do porodu jsem byla plně funkční jak v zaměstnání, tak v domácnosti. Nedokážu si představit, že bych měla být těhotná třeba za pět let...

magda 29.01.2018

ja jsem mela 1 dite v 19 letech a pak ve 24l a treti v 35letech

xxx 29.01.2018

já první v 36 a druhé 38... vše v pohodě a moc si to užívám, ještě ted ve 40 uvažuji o třetím...;-)*1*

Lenka 29.01.2018

Já mám za sebou tři porody a první byl ve třiceti a třetí v pětatřiceti a nemůžu si to vynachválit. Všechna těhotenství jsem si užila a myslím, že to třetí v pětatřiceti ještě víc. Teď je mi 43 let a přemýšlíme s manželem ještě o jednom dítěti. Myslím, že žena má právo se rozhodnout , kdy je nejlepší čas na těhotenství. Myslím, že čím je žena starší, je rozvážnější, více přizpůsobivá, umí si všech čas naplánovat a je schopná si to více užít. Většinou je i finančně zajištěná, takže se dokáže o děti i postarat. Já to beru podle sebe. Víc si ten čas s dětmi užívám. Něco jsme s manželem prožili, než jsme se rozhodli mít děti a to si myslím, že je důležitý. Teď mě nic nerozhází.

Majka 29.01.2018

Jen roďte poprvé třeba i po 40. To je úplný nesmysl. Jen to jen omluva pro dnešní sobecký styl života. Nejdřív vše možné a když to teprv vyčerpám, tak dítě. Svým rodičům nezazlívám nic, že nemohli mít 16 let děti a pak jsme se narodila teprv já 42leté matce. V té době žádné umělé oplodnění nebylo.. Zazlívám to ale všem mladým ženám, které děti včas mít mohou a jen to svévolně odkládají. Pokud nemají včas vhodného partnera, tak děti pozdě raději nemají mít vůbec. Tyhle ženy si neuvědomují co způsobí člověku, který se má teprv narodit. Myslí jen na sebe. Mám svoji vlastní zkušenost,jsem toho obětí, ale bylo to též proti vůli mých rodičů. Takže vlastně za nic nemohou. Kdyby to ale vše bylo tak cílené, měla bych na ně celoživotní vztek.

neregistrovaná Majka 31.01.2018

Myslím,že pokud žena dítě chce a zadaří se jí až v pozdějším věku,bude ho milovat stejně jako ve 20 nebo 30 letech. Záleží na každém, zda si chce život užít bez dětí nebo s rodinou.....

Majka neregistrovaná 31.01.2018

Mne rodiče, co by vymodlené dítě milovali, krásné dětství my připravili, vzhledem ke své zralosti i něco kvalitního předali. O to ale více bolela jejich brzká ztráta. Všichni mí vrstevníci , měli kam zavolat, svěřit se, postěžovat, sdělit radost nebo jít, já nikdy. A nejvíc to bolelo, když se mi včas narodilo dítě. Nemohla jsem jim ani sdělit, že jsou prarodiče.

Petra neregistrovaná 07.05.2019

Souhlasím s Vámi, je to sobectví vůči dítěti, co se má narodit. Pořídit si ve věku, kdy má žena nejmenší pravděpodobnost na komplikace při těhotenství, raději nové auto, kabelky či kosmetiku, je šílenost. Se některé nedokážou uskromnit na úkor zdravý dítěte. Jiná věc je, když se žena o dítě pokouší roky a zadaří se bohužel až později. Ale to nejsou častější případy než výše zmiňovaný. Pak až s jejich dítětem není něco v pořádku, tak to svedou na kde co.

Nikola 29.01.2018

Já rodila první dceru ve 20-ti letech a sruhou ve 38 letech....

lida 30.01.2018

Starší syn se mi narodil v 25, mladší o tři roky později. V té době měly spolužačky děti ve věku kolem 8-10 let. Syny jsem si užila, byla jsem v té době vlastně starší matka, něco odkoukané od druhých. Byla a jsem spíše úzkostná a dalo mi velkou práci kluky samou láskou a péčí nezadusit. Teď jsou těsně na prahu dospělosti a řeším jiné věci než prořezávání zoubků, rozbité koleno či ztracený meč. Znáte to, malé děti malé starosti, velké děti... Ale strašně se těším, až přijde čas, že budu babička. Relativně mladá babička. Zas budu s dětmi courat bosa kalužemi, hrát si na schovku, stavět bunkr nebo se cpát třešněmi. Jedna věc mě těší ze všeho nejvíc: budu je mít komu vrátit.

glady 30.01.2018

myslím že to je dost pozdě

Ivísek 30.01.2018

Podle mě záleží hlavně na každé z nás. Já měla první dítě v jednadvaceti, druhé o tři roky později, třetí v šestatřiceti a teď, o další dva roky později, čekáme čtvrté. Můžu jen říct, že čím jsem starší, tím je to "náročnější", ale zárověň krásnější. Člověk si to tak nějak víc užívá....;-)

alenab 30.01.2018

dnes je to trend rodit v pozdějším věku.

Jiřka 30.01.2018

Je mi 41 a před dvěma měsíci, v den svých osmnáctých narozenin, nám zemřel syn po té, co ho svezl jeho kamarád v autě. Máme dceru a té je 6 a půl roku. V podstatě jsme měli dva jedináčky, kteří spolu měli úžasný vztah. O dceru jsme se snažili celých deset let, než se nám to povedlo a byli jsme šťastní, že syn nebude jednou sám. A teď tu zůstala dcera sama bez velkýho bráchy. A já sama v sobě řeším, jestli je zodpovědné mít další dítě. Moc bych chtěla, kvůli dceři, aby měla sourozence, ale ta představa, že je mi 41 a manželovi 42 je šílená....

Kristina P. Jiřka 31.01.2018

Paní Jiřko, ztráta Vaše a Vaší rodiny mě moc mrzí. Držím palce, ať to rozhodnutí, o kterém píšete, dopadne dobře pro Vás všechny. Nenechte si do něj s mužem od nikoho mluvit prosím. Informace o zobecněných kladech a záporech těhotenství ve věku nad 40 let určitě máte. Jenže Váš život je Vaše zcela unikátní zkušenost, nikdo jiný ho za Vás neprožije, nikdo jiný, možná částečně kromě Vašeho muže, se kterým ho sdílíte, nemá žádné právo ani kompetenci se Vám do tohoto rozhodnutí míchat. Kristina P.

Romana Kristina P. 09.02.2018

Paní Jiřko, je mi moc líto Vaší ztráty. Je mi 41 let, mám sedmiletou dceru a právě čekám druhé dítě. Přála jsem si další dítě hlavně kvůli dceři, aby nebyla sama. Také jsem chtěla mít děti ve dvaceti, ale pokud člověk nemá toho správného partnera nebo se to nedaří, tak co člověk nadělá?… Pokud se na další dítě cítíte a přejete si ho, tak se nenechejte nikým zviklat. Držím Vám palce, ať se vše vydaří! Romana

Vláďa 30.01.2018

No, píší sice až po 35 letech, ale to že člověk nasbírá spousty stresu do těla, různých škodlivin z okolí ovzduší atd., to vše se načítá a přenáší do dítěte, nemluvě o zvyšující se pravděpodobnosti rizikového těhotenství. Strana A má i stranu B, ale to tu zde nezmiňují.

Ell 30.01.2018

Myslím, že první dítě mít po 35 je dost riskantní. My jsme s manželem měli první dítě ve 20 a 28. Naneštěstí jsem začala rodit ve 24 týdnu a holčička nám nepřežila. Lékaři důvod předčasného porodu přes všechna možná vyšetření nezjistili. Jediné co nám řekli, bylo to, že můžeme mít děti, a jedině dobře, že jsme tak mladí (hlavně já), jinak by bylo riziko dalšího předčasného porodu nebo potratu až dvojnásobné. Nehledě na to, že by se mi nemuselo už podařit znovu otěhotnět. Proto dám radši přednost rodině před kariérou a užíváním si různých party. Také si s manželem říkáme, že až budou děti odrostlé, budeme ještě relativně mladí a budeme si moct užívat, cestovat a těšit se na vnoučata.

vivi11 30.01.2018

Ideální je mezi 20 a 30 rokem

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat