Nejvhodnější čas pro podnikání s dětmi

07.10.2011 | Děti a rodina

Prognózy o narůstajících počtech dětí v předškolním a školním věku hovoří jasně. Silné populační ročníky už postupně začínají zaplavovat základní školy, valná většina dětí však zamíří v nadcházejících letech do školky.

Školky se těší na rekordní počty dětí. Přichází nejvhodnější čas pro podnikání v tomto oboru

Právě v předškolním vzdělávání vidíme vhodnou příležitost k založení soukromé školky či jeslí. Velké zkušenosti v tomto oboru nabízí i Maxíkova jazyková školka a jesle.

Současná doba je pro zprovoznění školky či jeslí příznivě nakloněna. Například v Praze a Středočeském kraji počet dětí stoupá a bude tomu tak i nadále do roku 2016. Je třeba si uvědomit, že tyto děti pak budou dále v předškolním věku dalších 6 let, tzn. až do r. 2022,“ říká p. Pavel Tuleškov, ředitel Maxíkovy jazykové školky a jeslí.

Školka a franchising?

Současný trend potvrzuje, že franchisové podnikání je již několik let na vzestupu. Mezi úspěšné franchisové řetězce můžeme řadit KFC (restaurace), Naturhouse (výživa), Century21 (reality), Vodafone (telekomunikace) a další. Maxíkova jazyková školka a jesle je úspěšnou franchisou v oboru předškolní výchovy a vzdělávání, tudíž příležitost pro všechny, kdo mají k dětem a angličtině blízko.

Maxíkova jazyková školka působí na trhu sice poměrně krátce, a to od 1. září 2009, zkušenosti s franchisovou problematikou však sahají až již do roku 2006. Původně i Maxíkova školka byla franchisantem, a právě tato zkušenost je jedním z nejdůležitějších atributů.

Další předností pro nového franchisanta je intenzivní podpora a spolupráce, jako například poradenství se zřízením či provozem školky, školení, marketingový průzkum, atd. Do doby, než je franchisant plně zaškolen, mu je k dispozici kompetentní osoba.

Nejlepší lokality pro nové školky: okrajové oblasti Prahy a regiony

Díky stavebnímu boomu v posledních letech, kdy se z malých obcí v okolí Prahy staly satelitní spádové oblasti, odkud míří do práce tisíce mladých obyvatel, se stávají tyto oblasti zajímavé pro založení nových školek.

Jako nejvýhodnější lokalitou se dlouhodobě jeví Praha-východ, Praha-západ, ale i překvapivě Praha 2 či Praha 5. Vzhledem k výborné infrastruktuře a nově vzniknuvším satelitním městečkům jsou okrajové oblasti Prahy tím nejlepším místem,“ doplňuje ředitel Tuleškov.

I ostatní části ČR pro založení nových jazykových školek s vysokou kvalitou předškolní výchovy jsou zajímavé. Produkty franchisové nabídky Maxíkovy jazykové školky a jeslí jsou určeny všem lokalitám. Zatímco dvojjazyčné či čistě anglické školky (projekty MaxClassic či MaxActive) jsou nejžádanější v Praze, Středočeském kraji a regionálních městech, pro menší města s počtem obyvatel 10.000–50.000 jsou nejvhodnějším řešením volnočasové výchovně-vzdělávací zařízení s kroužky, poradenstvím, možností setkávání se s ostatními rodiči, ve formě projektu MaxBabyCafé. Tento projekt je zároveň z finančního hlediska pro franchisanty nejzajímavější. Franchisant obdrží kompletní know-how, několikaměsíční intenzivní školení, propagační materiály – zkrátka vše potřebné pro úspěšný provoz.

„Této koncepci odpovídá i motto Maxíkovy jazykové školky a jeslí. Má-li být franchisor úspěšný, musí se nejdříve zasadit o úspěch franchisanta. A pokud je práce dělána poctivě, s láskou a nadšením, úspěch je zaručený.“

Chcete si otevřít miniškolku, školku, jesle či firemní školku?

Otázek a velmi důležitých rozhodnutí pro zprovoznění a následný úspěšný provoz jakéhokoliv předškolního zařízení je mnoho. Pro úspěšnost takového rozhodnutí je zcela zásadní velmi dobrá informovanost. Neváhejte se proto svěřit do rukou odborníka a kontaktujte Maxíkovu jazykovou školku!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro Berany přináší příležitosti, které vás mohou posunout v pracovní i osobní oblasti. Váš entuziasmus a aktivní přístup vám pomohou překonat překážky, které se mohou objevit.Týden začíná romanticky a m... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

123 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:01
18 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:48

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat