Pracující máma. Zapomeňte na výčitky a využijte každou minutu s dětmi

Možná to znáte. Od rána do večera jste v práci a děti vidíte vlastně jen u večeře nebo před spaním a o víkendech. To je pak k výčitkám a černému svědomí kousek. Ovšem není ani tak důležité, kolik času s dětmi strávíte, jako jak jej využijete. Vytěžte z každé minuty maximum!

Přesčasy a práce z domova?

Zatímco u některých profesí práce končí, jen co vstoupíte domů, spousta maminek takový luxus nemá a často si nosí práci domů nebo zůstávají v kanceláři přesčas. Jistě, jsou situace, kdy není zbytí, ale většinou zkuste nastavit jasné hranice. Většina kolegů či šéfů má jistě také děti, a tak pochopí, když jim mezi šestou a osmou nebudete zvedat telefon, protože koupete a uspáváte.

Zakázaný mobil

Chytré telefony jsou sice skvělým vynálezem, ale je jasné, že s nimi ztrácíme zbytečně mnoho času. Proto si dejte předsevzetí, že mobil po příchodu z práce nevezmete do ruky a budete se věnovat jen a jen rodině. Facebook i e-mail počká, máte přece na programu důležitější věci!

Rodinná večeře

Zatímco naše maminky a babičky trvaly na tom, aby se u stolu večer sešla celá rodina, spousta domácností dnes na společné večeře rezignovala. A to je škoda. Večeře jsou totiž úžasnou příležitostí k tomu, abyste probrali den, svěřili se se zážitky nebo starostmi… Tak tuto možnost dětem dopřejte!

Teď si hrajeme

Děti vás celý den neviděly, a tak je jasné, že s vámi budou rády trávit všechen čas, který jim nabídnete. A tak vytáhněte nějakou společenskou hru, stavebnici, domeček pro panenky, plyšáky nebo autodráhu a pusťte se do hraní! Ostatní věci počkají a hračky se prostě uklidí, až bude lepší příležitost. Jednou na tyto chvíle budete vzpomínat nejen vy, ale i vaše děti.

Vykoupat a spát

Večerní rituály se stávají rutinou, která se po čase mění v nikterak zábavné povinnosti. Zkuste to změnit třeba tím, že dětem budete před spaním vyprávět pohádky nebo číst. Budou se do postele těšit a vy s nimi strávíte víc času.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat