Tatínkova holčička. Proč mají dcery blíž k otcům

27.04.2018 | Děti a rodina

Těšila jste se, že budete mít ve své dcerce spojenkyni, že jí budete česat vlásky a oblékat do krásných šatečků, a ono je to mezitím všechno jinak? Vaše princeznička odmalička usíná v tatínkově náruči, když jdete na procházku, sedí mu za krkem jako na koni, kope si s ním v parku do míče, a když jde taťka do obchodu, cupitá pokaždé s ním? Nezoufejte. Je to normální.

Tatínci jsou vzácný druh

Dítě většinou tráví první roky života s matkou. Otec se stará o zajištění financí a maminky jsou s dětmi doma. To je jedna z příčin, proč dítě vyhledává přítomnost otce více, než matky. Jednoduše spolu tráví méně času a jsou tak pro děti vzácnější.

Pokud jde o holčičky, bývá vztah s otcem ještě hlubší. Tatínci se ke svým dcerkám podvědomě chovají něžněji, než k synům. Po příchodu domů své princezny pusinkují a chovají na klíně, kdežto maminky využívají volných chvilek na přípravu večeře či věnování se samy sobě.

Kombinace tátovi ochranitelské náruče a toho, že je konečně doma, odsouvá matku na druhou pozici.

S tátou není nuda

Matky mají přirozeně ochranitelský pud, na rozdíl od většiny tatínků, kteří v sobě nesou i v dospělosti kousek toho malého kluka, kterým kdysi bývali. Tátové tolik nelpí na bezpečných hrách a dávají přednost opravdové zábavě. Od kluků se tak nějak čeká, že budou lézt po stromech a trhat si při tom kalhoty. Maminky ale ze svých holčiček mají tendenci vychovávat malé dámy a tak jim klukoviny většinou zakazují.

Pak nastupují tatínci, kteří s nimi na stromy klidně vylezou sami. Tátové jsou prostě rození „hračičkové“. A o to jde Je prostě větší zábava česat holčičky za pomocí vysavače, než teror v podobě maminčina bolestivého zaplétání copů.

Tátové jsou ti „hodnější“

Jak už jsme řekli, většinou tatínci tráví méně času s dětmi. Když pak něco provedou a je třeba je vytrestat, tatínci se do toho moc nemíchají, protože chtějí své děti vidět šťastné a ne plačící. Odjakživa se mužům vtloukalo do hlavy, že ženy se nebijí a to je taky jeden z důvodů, proč tatínek většinou nevztáhne ruku na svou malou princeznu, na rozdíl od matek, které je přes zadek klidně plácnou.

Pro tatínky jsou prostě jejich holčičky vším a umějí jim to dát patřičně najevo. Ale nemějte obavu. Na vás přijde řada později, až budou větší. O prvních láskách a holčičích problémech se přece líp povídá s mámou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat