Babské metody na určení pohlaví miminka. Co všechno podle nich napoví

Ranní nevolnosti, suchost rukou nebo oblíbená poloha spánku? I toto vám prý pomůže zjistit, jestli se můžete těšit na holčičku, nebo naopak na kluka. Stejně jako touha po jistých potravinách! Holt kde tápe lékař, tam mají jasno babské rady…

I když někteří rodiče se nechávají překvapit, většina párů by pohlaví svého miminka opravdu ráda věděla. Pravdou však je, že ultrazvukové odhalení totožnosti „děložního nájemníka“ nemusí být vůbec jednoduché. Co všechno ho ovlivňuje?

Nálada miminka i kvalita vybavení

Určení, zda čekáte chlapce či dívku, záleží na mnoha faktorech. Zejména pak na poloze plodu, který se „jako na potvoru“ může natočit zády. Svou roli zde sehrává také množství plodové vody, kvalita ultrazvukového přístroje, podmínky zobrazení a hlavně zkušenosti lékaře. Co když si ani gynekolog není jistý, kdo se vám v lůně zabydlel? Pak jsou tu ještě babské rady, na které se spoléhalo v dobách, kdy technika byla ještě v plenkách. Podle čeho se prý dá odhalit pohlaví dítěte?

Čokoláda versus kyselá okurka

Chutě na jisté potraviny vždy platily za pravdivého ukazatele – tedy alespoň kdysi. Říkalo se, že pokud preferujete sladké, s největší pravděpodobností se můžete připravit na příchod holčičky. Touha po kyselém zase avizovala, že na porodním sále vám do náruče položí chlapečka.

Pozice spánku jako nápověda

Protože v minulosti nezbývalo, než důvěřovat zkušenostem a názorům předešlých generací, různé prognózy se nevyhnuly ani spánku. Mnozí tvrdili, že když žena polehává raději na pravém boku, může si začít shánět růžovou výbavičku. V případě levé strany se doporučovalo rodičce, aby se při přípravách na miminko zaměřila na modrou barvu.

Ranní nevolnosti. Ty údajně také nelžou

Žaludek jako na vodě? Nesnášenlivost jistých pachů a totální averze na jinak oblíbené pochoutky? Časté zvracení? Ranními nevolnostmi, zejména tedy v prvním trimestru, trpí podle lékařů zhruba polovina těhotných. A podle babských rad hlavně ty, v jejichž děloze se vyvíjí dívka. Naopak šťastlivky, kterým se takové potíže obloukem vyhýbají, mají podle všeho vybírat jméno pro chlapce.

Suchost rukou jako téma k zamyšlení

Máte suché ruce a nepomáhá ani pravidelné mazání hydratačními krémy? V době bez ultrazvuků a možných odběrů krve na určení pohlaví miminka by vám bylo sděleno, že s jistotou čekáte malého raubíře. Naopak měkká pokožka platila za jasný důkaz roztomilé princezny. Co je na tom pravdy? Těžko soudit…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat