Komentáře k článku

If 05.07.2018

Milé dámy ať už starší či mladší. Chtěla bych Vás všechny upozornit na jednu věc a týká se v kolika letech potomka počnete. Dřívější generace rodila zhruba od 17 let do 25 let a pokud v 25 letech byla žena prvorodička tak ji označovali za starou. Neřešíme jestli šlo počít bez problémů nebo ne. Dnes mají prvorodičky většinou 30 let a více. Je obrovský rozdíl mít dítě ve 20 letech a ve 30. Jsem matka 3 dětí, letos v lednu jsme bohužel potratili, ale už čekáme 4 potomka. První dítě jsem měla ve 20 letech. A bylo to super. Člověk mladý, plný sil, nebyla jsem tak přehnaně úzkostlivá jak nyní. Vše se dalo relativně hravě zvládnout i když dítě plakalo nebo bylo nemocné nebylo to tak ubíjející jak nyní s 10 letým rozdílem. Teď mám ještě 2 děti po 14 měsících od sebe a další čekám v lednu. Padám jak se říká únavou na hubu, trpělivost s dětmi je s vyšším věkem čím dál menší a děti rozmazlenější. Všechny děti mám ráda a jsem za ně vděčná. Chci tím jen říct, že nezáleží tolik na tom zda jsou plenky jednorázové či látkové a v dnešní době je takových různých pomocníků co dřív nebylo... Velmi důležité je rozmyslet se kdy začít rodinu plánovat a s čím nižším věkem děti porodíte tím více sil na vše budete mít. Nehledě nato, že Vám děti do 50 let vylítnou z hnízda a budete mít konečně čas na vše ostatní což se rodičům po 30 roku jen tak brzo nepodaří a do důchodu budou mít děti na krku pokud je opravdu nepovedou k zodpovědnosti a samostatnosti.

Tereza 04.07.2018

Mám dvě děti po 2 a půl letech od sebe, vyčerpaná jsem byla preš zimu, když byli nemocné asi měsíc v kuse. Jsem s nima pořád, nemám žádný pravidelný čas pro sebe, vím, že mi to nevyhovuje, ale nějak to nejde řešit, tak to beru tak, že musíme dělat věci dohromady, co baví i mě, ale samozřejmě to občas nevyjde, např. dnes vyjížďka na kole, jedno dítě v sedačce druhé na svém kole, ale úplná idyla to nebyla, prostě se to chce často povznést.

Jana 04.07.2018

Potrebovala bych,aby tyto clanky obcas cetl i muj manzel.Nazory typu ty pres den naspis to co v noci mala probreci uz me neba.Hlavne kdyz mame jeste jednu starsi dceru a o tu se taky musim starat.Nekdy si prijdu absolutne neschopna.A keci manzela mi v tom moc nepomahaji.

Isabela 04.07.2018

😂

konatovka 04.07.2018

Nic takového jsem nepoznala, když jsem měla ještě děti doma.:-O

ovace 04.07.2018

jsem velice vyčerpaná

Nikola 04.07.2018

Je fajn,že to nevidí jen maminky,ale raději byste měli poradit,kde vzít při mateřské peníze na sebe a své koníčky...čas by se možná našel, stačí chtít,ale pro mladou rodinu s hypotékou a mamince na rodičovské jsou finanční prostředky hodně anorektické a každá maminka si rozmyslí,jestli si zajde na masáž, nebo raději ušetří peníze na cokoliv potřebného...

xxx 04.07.2018

a co když nikoho nemá a chůvu si nemůže dovolit.

Lenka 04.07.2018

Ten termín slyším poprvé, ale popis v článku podle mě odpovídá popisu "obyčejné" deprese. Matky, zvláště pak ty čerstvé, jsou jednou z rizikových skupin pro rozvoj této poruchy - to není nic nového pod sluncem.

Mili 03.07.2018

Odsoudit je snadnejsi nez pochopit......😶

Renata 03.07.2018

V diskusích u podobných článků pozoruji stále častěji komentáře typu "ach, ty dnešní líné matky". Ano, představte si, máme jednorázové pleny, příkrmy z obchodu, chůvičky, monitory dechu a určitě se ještě něco najde. Je mi 30, mám dvě děti a babičky daleko. Plínky látkové, příkrmy chystám doma z čerstvé zeleniny. Ano, můžu být podle některých hysterka, protože používám monitor dechu, ale pro můj klidný spánek, proč ne (počtěte si statistiky úmrtí na náhlé úmrtí). V okolí neznám maminu, co by doma měla palety kupovaných příkrmů, vysedávala na sociálních sítích apod. a pak si stěžovala, že je grogy. Klidně zajdu s dětmi na zahrádku do cukrárny/hospody, v dnešní době má téměř každá hospoda dětské hřiště a já si užiju i jinou společnost než děti. Matky nemusí žít v izolaci, leze to po čase dost na mozek. Takže vy, dámy, co tu haníte dnešní matky jděte do sebe a nezáviďte dnešní dobu, která péči o děti usnadňuje. Vy byste jistě některé dnešní vymoženosti také uvítaly.

Jana 03.07.2018

Tohle není o matce a jejích schopnostech, ale spíš o snaze plnit očekávání okolí. Každá musí být upravená, mít super nový dům a vše naleštěné, protože tak to mají ostatní na fotkách na FB. Nejlépe vařit vše bio, eko a dítě obouvat do barefoot bot. Dítěti se 100% věnovat a lítat už od šestinědělí na plavání, tanečky a kdoví co ještě, aby se dítě podporovalo ve vývoji... Koho by to neunavilo? Kde je doba, kdy se děti mohly rozvíjet samy a neřešily se blbiny? My jako haranti lítali po vsi, nikdo neměl na zahradě bazén, trampolínu a hřiště a rodiče nebyli taxikáři z kroužku na kroužek a přece jsme se (snad) rozvinuli dostatečně.

Nara 03.07.2018

Píšu o dnešních matkach ne o těch před 16 lety Já rodila v 85 roce Bylo mi 20 let Obden jsem měla 60 plen na žehlení 3 patro bez výtahu tahala jsem kočár sem a tam Ráno jsem si prostě privstala vyprala atd A odpoledne jsem byla s kočárkem na procházkách atd Vše jsem zvládla v pohodě Když je ženská líná a ufnukana tak se nedivím ze je vyčerpána Ale určitě ne z toho jak je strašně upracovana V dnešní době s jedním dítětem to musí zvládnout s jednou rukou za zády Jen trochu chtít

helus 03.07.2018

Mám 3 děti a takový syndrom jsem neměla.

bfajn 03.07.2018

Stačí vzít dítě na procházku do přírody a je po syndromu.

Nara 03.07.2018

Z čeho hsou dnes natky s jedním dítětem rak vyčerpané ? Co nely dělat dříve proboha ? Jsou rak vyceroane protože drepi v cukrarnach u mobilu a na f acebooku místo aby šly s dítětem do přírody

Alfi1101 Nara 03.07.2018

Ale to je blbost, co píšete... Já mám šestnáctiletého syna, takže mobil jsem tenkrát používala ta třikrát týdně, abych zavolala své babičce, jestli je v pořádku a Do cukrárny se nedalo, protože co tam s dítětem, byli jsme dvakrát denně na hřišti nebo v lese. Syndromem jsem zřejmě trpěla, protože mám autoimunitní chorobu, dost bolestivou, navíc jsem byla se synem sama, takže nevyspalá, boj o každou korunu a hlídací babička neexistovala. Na tom není nic k divení, že to člověka vyšťaví. Vždycky mě fascinují padesáti a víceleté ženy, které se bijou v prsa, jak zvládly přepírat pleny v potoce, a dělají, a v životě by nepřiznaly, že byly taky unavené a nevyspalé, i s těmi jeslemi a hlídacími babičkami v důchodu >:(

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat