Komentáře k článku

Nara 03.07.2018

Z čeho hsou dnes natky s jedním dítětem rak vyčerpané ? Co nely dělat dříve proboha ? Jsou rak vyceroane protože drepi v cukrarnach u mobilu a na f acebooku místo aby šly s dítětem do přírody

Alfi1101 Nara 03.07.2018

Ale to je blbost, co píšete... Já mám šestnáctiletého syna, takže mobil jsem tenkrát používala ta třikrát týdně, abych zavolala své babičce, jestli je v pořádku a Do cukrárny se nedalo, protože co tam s dítětem, byli jsme dvakrát denně na hřišti nebo v lese. Syndromem jsem zřejmě trpěla, protože mám autoimunitní chorobu, dost bolestivou, navíc jsem byla se synem sama, takže nevyspalá, boj o každou korunu a hlídací babička neexistovala. Na tom není nic k divení, že to člověka vyšťaví. Vždycky mě fascinují padesáti a víceleté ženy, které se bijou v prsa, jak zvládly přepírat pleny v potoce, a dělají, a v životě by nepřiznaly, že byly taky unavené a nevyspalé, i s těmi jeslemi a hlídacími babičkami v důchodu >:(

bfajn 03.07.2018

Stačí vzít dítě na procházku do přírody a je po syndromu.

helus 03.07.2018

Mám 3 děti a takový syndrom jsem neměla.

Nara 03.07.2018

Píšu o dnešních matkach ne o těch před 16 lety Já rodila v 85 roce Bylo mi 20 let Obden jsem měla 60 plen na žehlení 3 patro bez výtahu tahala jsem kočár sem a tam Ráno jsem si prostě privstala vyprala atd A odpoledne jsem byla s kočárkem na procházkách atd Vše jsem zvládla v pohodě Když je ženská líná a ufnukana tak se nedivím ze je vyčerpána Ale určitě ne z toho jak je strašně upracovana V dnešní době s jedním dítětem to musí zvládnout s jednou rukou za zády Jen trochu chtít

Jana 03.07.2018

Tohle není o matce a jejích schopnostech, ale spíš o snaze plnit očekávání okolí. Každá musí být upravená, mít super nový dům a vše naleštěné, protože tak to mají ostatní na fotkách na FB. Nejlépe vařit vše bio, eko a dítě obouvat do barefoot bot. Dítěti se 100% věnovat a lítat už od šestinědělí na plavání, tanečky a kdoví co ještě, aby se dítě podporovalo ve vývoji... Koho by to neunavilo? Kde je doba, kdy se děti mohly rozvíjet samy a neřešily se blbiny? My jako haranti lítali po vsi, nikdo neměl na zahradě bazén, trampolínu a hřiště a rodiče nebyli taxikáři z kroužku na kroužek a přece jsme se (snad) rozvinuli dostatečně.

Renata 03.07.2018

V diskusích u podobných článků pozoruji stále častěji komentáře typu "ach, ty dnešní líné matky". Ano, představte si, máme jednorázové pleny, příkrmy z obchodu, chůvičky, monitory dechu a určitě se ještě něco najde. Je mi 30, mám dvě děti a babičky daleko. Plínky látkové, příkrmy chystám doma z čerstvé zeleniny. Ano, můžu být podle některých hysterka, protože používám monitor dechu, ale pro můj klidný spánek, proč ne (počtěte si statistiky úmrtí na náhlé úmrtí). V okolí neznám maminu, co by doma měla palety kupovaných příkrmů, vysedávala na sociálních sítích apod. a pak si stěžovala, že je grogy. Klidně zajdu s dětmi na zahrádku do cukrárny/hospody, v dnešní době má téměř každá hospoda dětské hřiště a já si užiju i jinou společnost než děti. Matky nemusí žít v izolaci, leze to po čase dost na mozek. Takže vy, dámy, co tu haníte dnešní matky jděte do sebe a nezáviďte dnešní dobu, která péči o děti usnadňuje. Vy byste jistě některé dnešní vymoženosti také uvítaly.

Mili 03.07.2018

Odsoudit je snadnejsi nez pochopit......😶

Lenka 04.07.2018

Ten termín slyším poprvé, ale popis v článku podle mě odpovídá popisu "obyčejné" deprese. Matky, zvláště pak ty čerstvé, jsou jednou z rizikových skupin pro rozvoj této poruchy - to není nic nového pod sluncem.

xxx 04.07.2018

a co když nikoho nemá a chůvu si nemůže dovolit.

Nikola 04.07.2018

Je fajn,že to nevidí jen maminky,ale raději byste měli poradit,kde vzít při mateřské peníze na sebe a své koníčky...čas by se možná našel, stačí chtít,ale pro mladou rodinu s hypotékou a mamince na rodičovské jsou finanční prostředky hodně anorektické a každá maminka si rozmyslí,jestli si zajde na masáž, nebo raději ušetří peníze na cokoliv potřebného...

ovace 04.07.2018

jsem velice vyčerpaná

konatovka 04.07.2018

Nic takového jsem nepoznala, když jsem měla ještě děti doma.:-O

Isabela 04.07.2018

😂

Jana 04.07.2018

Potrebovala bych,aby tyto clanky obcas cetl i muj manzel.Nazory typu ty pres den naspis to co v noci mala probreci uz me neba.Hlavne kdyz mame jeste jednu starsi dceru a o tu se taky musim starat.Nekdy si prijdu absolutne neschopna.A keci manzela mi v tom moc nepomahaji.

Tereza 04.07.2018

Mám dvě děti po 2 a půl letech od sebe, vyčerpaná jsem byla preš zimu, když byli nemocné asi měsíc v kuse. Jsem s nima pořád, nemám žádný pravidelný čas pro sebe, vím, že mi to nevyhovuje, ale nějak to nejde řešit, tak to beru tak, že musíme dělat věci dohromady, co baví i mě, ale samozřejmě to občas nevyjde, např. dnes vyjížďka na kole, jedno dítě v sedačce druhé na svém kole, ale úplná idyla to nebyla, prostě se to chce často povznést.

If 05.07.2018

Milé dámy ať už starší či mladší. Chtěla bych Vás všechny upozornit na jednu věc a týká se v kolika letech potomka počnete. Dřívější generace rodila zhruba od 17 let do 25 let a pokud v 25 letech byla žena prvorodička tak ji označovali za starou. Neřešíme jestli šlo počít bez problémů nebo ne. Dnes mají prvorodičky většinou 30 let a více. Je obrovský rozdíl mít dítě ve 20 letech a ve 30. Jsem matka 3 dětí, letos v lednu jsme bohužel potratili, ale už čekáme 4 potomka. První dítě jsem měla ve 20 letech. A bylo to super. Člověk mladý, plný sil, nebyla jsem tak přehnaně úzkostlivá jak nyní. Vše se dalo relativně hravě zvládnout i když dítě plakalo nebo bylo nemocné nebylo to tak ubíjející jak nyní s 10 letým rozdílem. Teď mám ještě 2 děti po 14 měsících od sebe a další čekám v lednu. Padám jak se říká únavou na hubu, trpělivost s dětmi je s vyšším věkem čím dál menší a děti rozmazlenější. Všechny děti mám ráda a jsem za ně vděčná. Chci tím jen říct, že nezáleží tolik na tom zda jsou plenky jednorázové či látkové a v dnešní době je takových různých pomocníků co dřív nebylo... Velmi důležité je rozmyslet se kdy začít rodinu plánovat a s čím nižším věkem děti porodíte tím více sil na vše budete mít. Nehledě nato, že Vám děti do 50 let vylítnou z hnízda a budete mít konečně čas na vše ostatní což se rodičům po 30 roku jen tak brzo nepodaří a do důchodu budou mít děti na krku pokud je opravdu nepovedou k zodpovědnosti a samostatnosti.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat