Svědění pokožky během těhotenství zmírní citron nebo kokosový olej

Těhotenství je bezpochyby požehnáním, nicméně patří k němu i jisté problémy. Někdo trpí na pálení žáhy nebo nevolnost, objevuje se i nesnesitelné svědění pokožky. Taky vás něco takového frustruje? Použijte citronovou šťávu, kokosový olej nebo jedlou sodu!

Svědění pokožky v těhotenství je naprosto normální. Může za něj zvýšený přívod krve do pokožky, natahování kůže, prohlubování strií i hormonální změny. Svědění přitom může být docela traumatické. Proto by každá nastávající maminka měla vědět, jak si od něj ulevit!

Ovesné lázně

Potřebujete 1 šálek ovesných vloček a vanu plnou vody. Jedno s druhým promíchejte a položte se do lázně asi na 20 minut. Proč to funguje? Ovesné vločky mají protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci při svědění a zánětu pokožky.

Kokosový olej

Naneste do dlaně nějaký organický kokosový olej a jemně masírujte postižené oblasti. Pokud to jde, nechte olej působit 30 či 40 minut před opláchnutím. (Provádějte jednou denně.) I kokosový olej totiž má protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci při zklidnění svědivé pokožky.

Aloe vera

Naříznete list a vyjměte trochu gelu z rostlinky aloe vera. Aplikujte přímo na postiženou oblast a nechte 20 minut působit. Poté pokožku umyjte vodou a osušte. (Tento postup je nutné provádět dvakrát až třikrát denně.) Aloe vera je starodávný lék na léčbu různých stavů a infekcí kůže. Obsahuje fytokomponenty s protizánětlivými a uklidňujícími vlastnostmi, které pomáhají zmírnit svědění.

Jedlá soda

Budete potřebovat 1 šálek sody a vanu s vodou. Obojí promíchejte, naložte se do lázně a v ní relaxujte zhruba 20 až 30 minut (každý den). Alkalická povaha sody pomáhá při obnově pH pokožky. To pomáhá snižovat svědění spojené s těhotenstvím.

Esenciální oleje

Připravte si 12 kapek éterického oleje geránium (pelargónie) a 30 ml kokosového oleje. Promíchejte a směs naneste na postižené oblasti. Nechte působit 30 až 60 minut před opláchnutím (jednou až dvakrát denně). Tento esenciální olej je užitečný pro léčbu svědění kůže, neboť i on se může pochlubit protizánětlivými vlastnostmi. Že ho doma nemáte? Vezměte na milost obyčejnou citronovou šťávu, i ona vám od svědění může ulevit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat