Nečekané výhody, které přinášejí zvířata do života dětí

Nechcete, aby váš následovník denně proseděl celé hodiny u počítače? Také byste ho rádi ochránili před alergií, astmatem a různými ekzémy? V tom případě si domů nastěhujte nějaké zvíře. Mimochodem, tahle „terapie“ blahodárně působí i na dětskou psychiku…

Poslední dobou uvažujete o tom, že byste svým dětem pořídili domácího mazlíčka? Ano, je to velké rozhodnutí, které si nejspíš žádá seznam pro a proti. Pokud na něm pracujete i vy, do kolonky pozitiv byste si mohli zapsat tyto vědecké poznatky – třeba vám usnadní rozhodnutí! Co všechno s němou tváří může přijít?

Více času venku, méně počítačových her

Závěry americké studie publikované v časopise American Journal of Public Health, sdělují, že dítě, které žije po boku psa, tráví venku mnohem více času – oproti kamarádovi, co mazlíčka nevlastní. A důvod je podle odborníků jasný! Uprostřed zeleně a na čerstvém vzduchu se ratolesti mohou s chlupáčem pěkně „vyřádit“ a užít si spoustu legrace. V době, kdy počítače a on-line hry doslova ovládají svět, má drobotina alespoň čtyřnohou motivaci k fyzickému pohybu. A to se přece počítá!

Psychická pohoda, kterou nic nezkazí

Dalším nesporným pozitivem jsou zjištění vědců, které tentokrát zveřejnil magazín Medical News Today. V něm byste se dočetli, že školáci vlastnící zvíře jsou psychicky vyrovnanější a mají nižší hladiny stresového hormonu kortizolu. Je úplně jedno, zda jde o hafana, kočku, křečka, želvu či rybičku, protože uklidňující efekt prý přináší všichni zástupci živočišné říše.

Nižší pravděpodobnost alergie i astmatu

I kanadský výzkum provedený na Albertské univerzitě, jež monitoroval téměř 750 dětí, odhalil hodně zajímavá fakta. Tamní vědci na jeho základě tvrdí, že ti nejmenší vyrůstající v rodinách s domácími zvířaty, zejména tedy se psy, vykazují vyšší hladiny dvou typů střevních mikrobů. To jim prý v budoucnu zajistí nižší riziko alergie, astmatu, ekzémů i obezity. Tedy alespoň tak to vidí experti, kteří ozdravný jev vysvětlují asi takhle – čím častěji se drobek vystavuje nečistotám z kožichu a tlapek svého huňatého kámoše, tím silnější imunitu má.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat